Ovakvi susreti prilika su za razmjenu iskustava i nadogradnju suradnje

Gradonačelnici Ludbrega i Ivanca na Porcijunkulovom podržali čakovečku manifestaciju

Objavljeno: 31.07.2023. zagorjeinternational

Porcijunkulovo je odavno preraslo okvire Međimurja te već niz godina građani, ali i njihovi gosti s nestrpljenjem čekaju doba godine u kojem je Čakovec destinacija koju morate posjetiti, ako ne zbog prirodnih ljepota, bogate povijesti i vrhunske eno-gastronomije, tada zbog zabave i dobrih emocija.  

Ni ova godina nije izuzetak, pa su podršku čakovečkom proštenju svojim posjetom četvrtog dana manifestacije dali gradonačelnici Ludbrega Dubravko Bilići Ivanca Milorad Batinićte njihovi sugrađani, uz načelnike i predstavnike međimurskih općina. U pratnji gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini i međimurskog župana Matije Posavca prošetali su, od jutarnjih sati ispunjenim centrom grada, upoznali se s međimurskom kulturom i tradicijom, posjetili opg-ove i razgledali Riznicu Međimurja. Zastali su i kod posebnog štanda Grada Ivanca, gdje se predstavljaju njihovi turistički potencijali, uz glavni fokus na popularnoj Ivanščici koju redovno posjećuju i brojni Međimurci.

Kako su pritom naglasili župan i gradonačelnica, ovakvi susreti i posjeti prilika su da se razmjene dobra iskustva, nadogradi dosadašnja kvalitetna suradnja i stvore novi sadržaji za građane hrvatskog sjevera. Zahvaljujući rezultatima koje sjeverne županije i gradovi bilježe u kontinentalnom turizmu i uspješnoj organizaciji manifestacija, možemo se nametnuti kao primjer za cijelu Hrvatsku, naglasio je pritom Posavec.

Prema riječima gradonačelnika Ludbrega, čakovečko Porcijunkulovo prepoznatljiva je i velika manifestacija od koje mogu zaista puno naučiti, a neke novitete ukomponirat će i na ovogodišnjoj Ludbreškoj Svetoj Nedjelji čije su pripreme u punom jeku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba