“Crazy Goat Hill”

U jednu zagorsku općinu uskoro stiže ovo turističko naselje. U tijeku ishođenje građevinske dozvole

Objavljeno: 30.07.2023. zagorjeinternational

Zagorje bi moglo dobiti vrlo zanimljivu turističku atrakciju. Naime, na području Kraljevca na Sutli, u naselju Radakovo, planira se izgradnja projekta “Crazy Goat Hill”, koji je osmišljen u suradnji Zorman Property Consultinga i Angelika Design tima, piše Jutarnji list.

Radi se o mini turističkom naselju s inovativnim smještajnim jedinicama koje će biti predvodnik ovakvog načina gradnje u modernom dobu, a cilj je vratiti kulturu građenja drvom u Hrvatsko zagorje.

– Drvene su kuće u povijesti bile ‘zaštitni znak‘ Hrvatskog zagorja, no potrebe suvremenog življenja takve su ‘hiže‘ bacile u zaborav te se rijetko koriste za život. Drvo je jedan od najstarijih građevinskih materijala koji je mnogima i dalje opcija broj jedan kada je u pitanju interijer, ali u slučaju gradnje za mnoge je još velika nepoznanica. Drvo se u gradnji često izbjegava jer se u pitanje dovodi njegova dugovječnost, ali gradnja drvom nije ostala na jednakoj razini, što dokazuje i ovaj inovativni projekt, u kojem će se koristiti lijepljeno lamelirano drvo – priča dizajnerica Angelika Kolarić.

Projekt je zamišljen kao “difuzni hotel” koji se sastoji od tri samostalne smještajne jedinice: kuće za odmor s bazenima i saunama te ugostiteljskog objekta namijenjenog za sve potrebe gostiju – od restorana do vinoteke i sobe za druženje. Svaki objekt zamišljen je kao prirodna oaza za samostalni boravak, ali i kao mjesto okupljanja gdje se putovima koji spajaju objekte dolazi do takozvane “chill out” zone, koja predstavlja mjesto za opuštanje ili manja obiteljska okupljanja. 

Naravno, naglasak će biti na lokalnim namirnicama, a kako je teren u okruženju budućih objekata idealan za poljoprivredu i stočarstvo, postoji mogućnost korištenja prirodnih proizvoda iz vlastitog uzgoja.

Projekt je trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole, a planira se realizirati uz pomoć raspoloživog namjenskog sufinanciranja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba