MEĐUGORJE: Izbornik Zlatko Dalić posvjedočio mladima iz 70 zemalja svoju vjeru

“Uvijek je uz mene – kada je teško stavim ruku u džep i stisnem krunicu”

Objavljeno: 29.07.2023. zagorjeinternational

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić izjavio je u petak u Međugorju kako mu je vjera u Boga jako važna u životu i ostvarenju sportskih uspjeha te je pozvao mlade koji su se tamo okupili iz cijeloga svijeta ovoga tjedna da se ne boje javno svjedočiti svoju vjeru.

Dalić je govorio trećeg dana ‘Mladifesta’ u Međugorju na kojega su došli mladi iz 70 zemalja svijeta te govorio o značenju Boge, vjera, obitelji u osobnom i profesionalnome životu, piše Gol.hr.

– Bez srama svugdje sam govorio da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Ne bojte se svjedočiti vjeru – rekao je Dalić.

Dodao je kako to posebno važno kada nastupe teški trenutci i zapreke koje se čine neprolaznim. Vjera mu je, kaže, bila iznimno važna u ostvarenju sportskih uspjeha, kao i vođenju hrvatske nogometne reprezentacije s kojom je osvojio svjetsko srebro i broncu te drugo mjesto u Ligi nacija.

Pojasnio je i zašto uvijek nosi krunicu na utakmicu.

– Znači mi jako puno i uvijek je uz mene. U trenucima utakmice kada djelujem mirno, nije baš tako. Moram sačuvati mir koncentraciju. Kada je teško stavim ruku u džep i stisnem krunicu – rekao je hrvatski nogometni izbornik.

Najavio je kako će i ove godine pješice hodočastiti iz rodnoga Livna u Međugorje u kojemu, kako je rekao, osjeća mir i duhovnu snagu. Pozvao je mlade da slijede svoje snove te budu ustrajni, ponizni puni vjere kao bi ostvarili životne ciljeve. 

– Moja poruka nemojte nikada odustati. Svaka prepreka se da riješiti. Morate vjerovati i imati ambiciju. Dragi Bog je uz nas – poručio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba