Državno odvjetništvo ima pune ruke posla

Otac (53) i sin (25) gangsterski ušli u kuću 29-godišnjaka i njegovog maloljetnog brata te ih pokušali ubiti

Objavljeno: 29.07.2023. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prva ispitivanja i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 53-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva.

Naime, zbilo se to utorak, 25. srpnja u jednom mjestu na području Varaždinske županije, prenosi7Plus

Otac (53) i sin (25) u ponoć su ušli u kuću 29-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg brata. Otac (53) je u nekoliko navrata repetirao pištolj i pokušao u njih ispaliti hice s ciljem da ih usmrti, ali do ispaljenja metaka nije došlo, dok im je sin (25) prijetio smrću. 

– Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv obojice okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima se prijeti i opasnosti od dovršetka pokušanih kaznenih djela – ističe DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog u odnosu na okrivljenog 53-godišnjaka i odredila mu istražni zatvor, dok je okrivljenom 25-godišnjaku odredila mjere opreza zabrane približavanja i komuniciranja sa žrtvama i svjedocima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba