Od nemjerljive važnosti za općinu

Poljak: Prolazak brze ceste kroz Bednju je važan čimbenik u zadržavanju ljudi, prije svega mladih

Objavljeno: 27.07.2023. zagorjeinternational

Upravo ono što je i najavljeno na svečanoj sjednici povodom Dana općine Bednja početkom svibnja, da bi trasa posljednje dionice brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina trebala prolaziti kroz općinu, dobilo je i službenu potvrdu na posljednjem sastanku u Hrvatskim cestama. 

Naime, tom je prilikom potvrđeno da će spomenuta trasa od Lepoglave nadalje prolaziti kroz općinu Bednja, zatim kroz općine Jesenje i Đurmanec te naposljetku do Krapine.

– Ovo je velika stvar za našu Općinu jer prolazak brze ceste ne znači samo bolju povezanost i s Varaždinom i s Krapinom te sigurnije putovanje, već stvara nove uvjete daljnjeg gospodarskog razvoja naše općine – naglasio je komentirajući odluku Hrvatskih cesta načelnik Damir Poljak. 

Zahvalio je i Hrvatskim cestama što su uvažile argumente i donijele odluku da trasa prolazi kroz Bednju.

– Hvala Vladi Republike Hrvatske, premijeru Andreju Plenkoviću, Hrvatskim cestama, županu Anđelku Stričaku i svima koji su sudjelovali u definiranju trase brze ceste koja je od nemjerljive važnosti za našu općinu – poručio je Poljak te još jednom istaknuo zasluge župana Stričaka koji se, od kada je došao na mjesto čelnog čovjeka Varaždinske županije, zalagao da trasa brze ceste prolazi kroz općinu Bednja.

– Valja napomenuti i niz investicija kao što je izgradnja brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava, a potom i do Krapine. Nadam se skoroj odluci Hrvatskih cesta i da će prolaziti kroz općinu Bednja. Na taj način ćemo ovaj prelijepi kraj bogat prirodnim i kulturnim ljepotama približiti svijetu – govorio je župan Anđelko Stričak na posljednjoj sjednici.

U konačnici, načelnik Poljak je mišljenja da će realizacija ovog projekta, u godinama koje dolaze, biti važan čimbenik u zadržavanju ljudi, prije svega mladih, na području općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba