Požar u popularnom zabočkom “Queenu”

Održana javna vatrogasna vježba DVD-a Zabok u sklopu projekta “VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije”

Objavljeno: 27.07.2023. zagorjeinternational

U srijedu je DVD Zabok izveo javnu vatrogasnu vježbu na primjeru požara u objektu. Pretpostavka vježbe bio je kvar na električnim instalacijama u objektu caffe bara “Queen” u Zaboku, a prema dojavi, gorjelo je prizemlje objekta u kojem se nalazio kafić i požar se počeo širiti prema prvom katu. 

U caffe baru se za vrijeme požara nalazilo desetak gostiju, a na prvom katu objekta dva stanara. Uslijed pojave velike količine dima i opasnosti od širenja požara na prvom katu su ostala dva stanara koji su izašli na balkon. 

Vatrogasni dio vježbe imao je za cilj pokazati operativne – taktičke mogućnosti djelovanja DVD-a Zabok u situaciji istovremenog spašavanja osoba te gašenje požara. Vježba se organizirala s ciljem provedbe, organiziranja i osposobljavanja svih sudionika vježbe, ali i kako bi se stanovnicima pokazala spremnost vatrogasaca nakon nastanka požara u evakuaciji, spašavanju, gašenju požara i drugim mogućim rizicima. 

Kompletnom vježbom zapovijedao je i rukovodio zapovjednik DVD-a Željko Tršinski. 

– Ova vježba bila je odlična prilika da se utvrdi spremnost članova DVD-a i kako će reagirati u takvim situacijama. Također, ovo je bila dobra prilika i za provjeru opreme i vatrogasnih vozila – rekao je zapovjednik Tršinski.

Bila je to završna aktivnost u sklopu projektu “VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije” kojeg predvodi Mreža udruga “ZAGOR” iz Zaboka. 

Inače, projekt “VolontirAJMO zajedno kroz krizne situacije“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba