Debitantska ekipa žene B osvojila brončanu saveznu značku

NJEMAČKA: Prvi međunarodni nastup vatrogaskinja DVD-a Bedekovčine

Objavljeno: 27.07.2023. zagorjeinternational

Tradicionalno međunarodno natjecanje vatrogasaca održano je u njemačkom Kehlu, a kao gostujuća, nastupila je ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina sa ženskom postavom B.

Ovo je natjecanje ujedno bilo i njihovo državno prvenstvo, odnosno državne kvalifikacije i “Kup tri lava” Državne vatrogasne zajednice Baden – Württemberga. Također, 22. srpnja je u Kehlu obilježen i Državni dan vatrogastva.

Ekipa žene B DVD-a Bedekovčina nastupila je na ovom natjecanju u kategorija srebro i bronca te “Kupu tri lava” i osvojila brončanu saveznu značku za postignuća. Ovaj nastup kao nagrada HVZ-a za osvojen KUP bio je prvi nastup ove ekipe vani ujedno i izazov što se tiče dalekog puta u kratkom vremenu , smještaja i boravka u Njemačkoj. No, savladale su umor te su bili ponosne i časno nastupile na ovom natjecanju i s izvedene tri vježbe (VMŠ) i dvije štafetne utrke s dvije prepreke predstaviti svoju zemlju i sve vatrogaskinje i vatrogasce.

Ujedno je ovo bila prilika za razgledavanje starih vatrogasnih vozila “oldtimera“ i naravno nove vatrogasne tehnike koju su domaćini ovom prigodom izložili. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba