Zagorska policija ponovo preuzela oružje

Netko je predao školsku ručnu bombu i topničko streljivo

Objavljeno: 27.07.2023. zagorjeinternational

Jučer je u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“ jedna osoba policijskim službenicima dragovoljno predala oružje, pišu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.

– Jučer, 26. srpnja, 2023. godine, jedna je osoba u sklopu policijskim službenicima dragovoljno predala jednu školsku ručnu bombu i jedno topničko streljivo koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Na navedene adrese uputit će se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba