BRZA CESTA VARAŽDIN - KRAPINA: I dok u Varaždinskoj županiji radovi uskoro kreću, na zagorskoj strani je tek neki dan definirana trasa. Župan Kolar izuzetno nezadovoljan

“Da se doslovno sutra krene s izradom projektne dokumentacije, mi radove nećemo vidjeti naredne tri godine” 

Objavljeno: 27.07.2023. Vanja Hozmec

U Hrvatskim cestama neki dan je na inicijativu župana Željka Kolara održan sastanak vezan uz izgradnju brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina. Sastanku su nazočili sam župan Kolar, varaždinski župan Anđelko Stričak, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, član Uprave HC-a Alen Škorić te čitav niz projektanata i suradnika. 

U srijedu smo objavili kako je na sastanku konačno dogovorena trasa kojom će cesta doći do Krapine, a to je sjeverni koridor preko općina Jesenje i Đurmanec, no unatoč tome, župan Kolar nikako nije zadovoljan dosad učinjenim. Barem kada je Krapinsko – zagorska županija u pitanju. 

Nastao muk 

– Imali smo četiri potencijalne dionice na sjevernom dijelu i četiri na južnom i sve se to detaljno analiziralo te su na kraju izabrane dvije – jedna preko Novog Golubovca, Mihovljana, Radoboja i preko Svetog Križa van, i ova druga, Jesenje – Đurmanec. Za obje je rađena studija utjecaja na okoliš koja je bila gotova još 2016. godine i u kojoj je utvrđeno da obje dionice zadovoljavaju sve kriterije – rekao je Kolar pa nastavio:

– Nakon toga, što se naše županije tiče, nastao je muk! Na niz naših zamolbi za sastanke da se definira trasa, išla se raditi studija isplativosti koja se očigledno radila od 2016. godine, pa do neki dan kada je održan sastanak u Hrvatskim cestama – naglasio je nezadovoljno župan Kolar.

Kako je rekao, zadovoljan je tek time što se konačno definirala trasa, a zatim je na PowerPoint prezentaciji prelistao slajdove na kojima se vide planovi i projekti za dionicu navedene ceste kroz Varaždinsku županiju.

– Imate prikazane dionice, faze, opisi zahvata, duljina trasa, a ovdje se vidi i kako će izgledati nadvožnjaci i čvorišta…. I to je to. Došli smo do kraja prezentacije. Gdje je tu Krapinsko – zagorska županija – pita se Kolar.

– Jučer čitam priopćenja u kojima piše da smo zadovoljni. Čime? Time što smo od 2016. godine do danas izabrali trasu? Sad bi još trebali biti sretni i zadovoljni? S druge strane, sredinom travnja su otvorene ponude, a krajem lipnja je odabran izvođač radova za prvu etapu ceste od Varaždina do Cerja Tužnog. Posao je dobila tvrtka ‘Zagorje gradnja’ s ponudom od 25,4 milijuna eura i radovi kreću. Meni je drago i ja na tome čestitam kolegi Stričaku i Hrvatskim cestama. Nadalje, za drugu fazu je izrada projektne dokumentacije već u visokoj fazi i vrlo brzo će se steći uvjeti za raspisivanje natječaja za daljnje izvođenje radova. Ponavljam, gdje je tu Krapinsko – zagorska županija? Nas nema – ogorčen je Kolar.

– Da se sutra, ali doslovce sutra, krene s izradom projektne dokumentacije, mi ne možemo očekivati početak radova naredne tri godine – konstatirao je župan.

Rekao je i da je na direktno pitanje Upravi HC-a o tome je li u proračun Hrvatskih cesta za ovu godinu uračunata izrada projektne dokumentacije za zagorsku dionicu brze ceste Varaždin – Krapina, odgovor je bio jasno i glasno – ne.

– Planirano je za sljedeću godinu, rekli su. Ja čitavo vrijeme upozoravam, ako govorimo o jednakom pristupu prema svima i jednakomjernom regionalnom razvoju, zašto je ovo ovako? S ovim nisam zadovoljan – jasno je izjavio Kolar, pa u ruku uzeo kacigu i rekao da njega zanima kada će on moći na gradilište.

‘Kad ću na gradilište’

– Kada ćemo moći na gradilište? Kada ćemo ljudima moći reći da će u Krapinsko – zagorskoj županiji imati brzu cestu? U Varaždinskoj županiji će svojim ljudima moći reći “Sljedeće godine”, a mi naredne tri godine sigurno nećemo ni krenuti – rekao je župan i uputio važan apel:

– Molim da Hrvatske ceste naprave rebalans proračuna ili preraspodjelu sredstava i da iste sekunde počnu projektirati ovu našu dionicu čija je trasa sada konačno definirana – jasno je poručio župan Kolar. 

Dotaknuo se potom i dionice brze ceste od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice koja se već više od tri godine nije dovršila.

– To sam nedavno u Mariji Bistrici rekao i premijeru Plenkoviću i on je najavio da će ići natječaj krajem ove godine, prema tome, možemo očekivati početak gradnje na ljeto iduće godine, u najboljem slučaju – kaže Kolar i dodaje za kraj:

– Kolega Stričak je na sastanku vrlo korektno rekao da je zadovoljan. I ja bi bio zadovoljan da je situacija obrnuta. Bi li on bio zadovoljan da je kod njega situacija ovakva – pita se Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba