KONJŠČINA: Od ambulante do dječjeg vrtića prvi puta po nogostupu

“Riješili smo dugogodišnji problem i to vlastitim sredstvima – riječ je o investiciji vrijednoj 41.000 eura”

Objavljeno: 25.07.2023. zagorjeinternational

Nakon što su u Konjščini obavljeni doista brojni infrastrukturni radovi financirani sredstvima Fonda solidarnosti, proteklih je dana zahvaljujući proračunskim sredstvima Općine realiziran još jedan vrijedan projekt. Naime, po prvi put u povijesti najprometnija ulici u mjestu, Ulica Ivana Gluhaka, dobila je nogostup.

– Odlučili smo riješiti dugogodišnji problem i drago mi je da smo u tome uspjeli i to vlastitim sredstvima. Bila nam je to svima velika boljka, a kako bi riješili problem odlaska djece u školu i dječji vrtić, izgrađen je nogostup u dužini od 170 metara, a riječ je o investiciji vrijednoj 41.000 eura – istaknula je načelnica Anita Krok.

Zahvaljujući nogostupu, napokon je spojen potez od ambulante do dječjeg vrtića, što će doprinijeti većoj sigurnosti pješaka, posebice djece.

– Djeca su prije koristila stazice između stambenih zgrada, kako bi prošla tom cestom, no sada to više neće morati. Ipak, apeliram na sve vozače, ali i na pješake, da budu maksimalno oprezni – poručila je Krok.

Idućeg tjedna obavljat će se iscrtavanje horizontalne signalizacije na dionicama prometnica koje su bile obnavljanje nakon potresa, a postavit će se i “ležeći policajci”, odnosno uspornici.

– Na nečiju prometnu savjest, nažalost, ni tako ne možemo utjecati. Nakon obnove, na cestama se postižu veće brzine i doista se nadam da će se vozači ponašati odgovorno, a djecu pozivam da se ne voze romobilima i biciklima sredinom cesta. Budimo svi zajedno oprezni, pazimo jedni na druge – kazala je Krok napomenuvši da će Općina inzistirati na češćim policijskim kontrolama.

Načelnica je najavila da će, u dogovoru s mjesnim odborom, sljedeća investicija koja će također biti financirana iz općinskog proračuna biti uređenje staza unutar stambenih zgrada, a uredit će se i hortikultura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba