Uz to što su se susreli s tkanjem, mališani su izradili i svoje prve jedrilice

Srpanjske radionice ‘Kre-art’ okupile desetke djece uzrasta od četiri do 13 godina

Objavljeno: 23.07.2023. zagorjeinternational

‘Kre-art’ ljetne radionice ‘DND-a Radost djeci’ okupile su djecu od četiri do 13 godina i ponudile im zanimljive i izazovne aktivnosti.  

Što je to tkanina, zašto nam koristi i kako i što možemo sami napraviti tkanjem? Petnaestak sudionika učilo je u srijedu kako provlačiti vunu kroz osnovu i igrajući se djeca su tkala koncentrirano više od sat vremena. Nastala su lijepa šarena sedla za ljamu ili zanimljivi oklopi za kornjaču. Dodavali su lijepljenjem ili crtanjem detalje i svoju kornjaču ili ljamu s tkanim sedlom ili oklopom veselo su ponijeli doma. Radionicu je pripremila Ivana Kmetić.

– U četvrtak zaplovila je vesela flota jedrilica prema morskim odredištima. Svoje jedrilice napravilo je dvadesetpetero djece na ‘Kre-art’ radionici – rekli su iz ‘Društva naša djeca Sveti Križ Začretje’.

Voditeljica Ivana Kmetić detaljno objasnila kako napraviti jedrilicu, ukrasiti jedra, dodati zastavicu i sve lijepo objesiti kao ljetni ukras u sobu, na vrata ili slično.

– Inspirirani morskim i zanimljivim ljetnim motivima djeca su pokazala kreativnost, domišljatost ali i originalnost kao djevojčica Riana koja je napravila neobično lijepu jedrilicu – poručili su iz DND-a.

Svi sudionici su se na kraju zasladili sladoledom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba