Stotinjak obrtnika sav prikupljen novac donirali ‘Društvu Naša djeca Krapinske Toplice’

Obrtnici su još jednom pokazali i da su sjajni kuhari i da imaju ogromno srce te razumiju potrebe svoje zajednice

Objavljeno: 23.07.2023. zagorjeinternational

U organizaciji ‘Udruženja obrtnika Općine Krapinske Toplice’ i ove se godine održao Gastro BadlFest. Brojna udruženja obrtnika iz svih krajeva Hrvatske pripremali su jela svojeg zavičaja, a sav prikupljeni prihod i ove je godine doniran ‘Društvu naša djeca Krapinske Toplice’.

Kulturno – turistička manifestacija ‘BadlFest’ pokrenuta je povodom proslave izgradnje prvog uređenog kupališta u Krapinskim Toplicama, a objedinjuje šarolika gastronomska, zabavna i kulturna događanja. Ovaj tradicionalni festival ime je dobio po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, Jakovu Badlu.

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković istaknula je kako su Krapinske Toplice ponovno postale kulturno – zabavni centar središnje Hrvatske.

– Ponovno se okupilo preko stotinjak sudionika i svi su posjetitelji mogli uživati u Središnjem perivoju u raznim gastro delicijama, kao i u izložbi ručnih radova. Naš cilj je spojiti duh prošlog vremena, tradiciju i modernu kulturu, a upravo to ovdje, u Krapinskom Toplicama, i postižemo – poručila je načelnica Jureković.

Načelnica je pohvalila i obrtnike koji će sav prihod donirati DND-u Krapinske Toplice.

– Obrtnici su još jednom pokazali i da su sjajni kuhari i da imaju ogromno srce te razumiju potrebe svoje zajednice – zaključila je Jureković i zahvalila svima na dolasku.

‘Gastro BadlFest’ obišao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo kako je ‘BadlFest’ već tradicija kojoj se Županija rado priključuje.

– Hvalevrijedna akcija u koju se naša Županija naravno uključila. Kao i uvijek, obrtnici su pokazali svoje veliko srce da razmišljaju i o zajednici u kojoj žive i kojoj pripadaju na čemu im zahvaljujem. Imamo sjajnu suradnju s Obrtničkom komorom i ono što je izuzetno bitno je da zajednički pratimo sve aktivnosti obrtništva te da zajednički ukazujemo na potencijalne nedostatke u sustavu koje bi njima omogućile još bolji rad – poručio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba