O visokim cijenama na Jadranskoj obali raspisali su se i Slovenci

“Gdje to u Hrvatskoj cijene vrtoglavo rastu – sve je usporedivo ili jeftinije”

Objavljeno: 23.07.2023. zagorjeinternational

O tome koliko košta kuglica sladoleda u pojedinim turističkim mjestima puno se pisalo početkom ljeta u hrvatskim medijima. Konsenzus tada je bio kako očigledno cijene nisu realne i daleko od nečeg što si prosječan Hrvat može priuštiti.  

Sada kada se turistička sezona približava vrhuncu, dolazak turista omogućio je dobivanje druge perspektive na cijene. Tako su mediji iz susjedne nam Slovenije odlučili podijeliti iskustva svojih čitatelja koji su došli odmarati na njima južni Jadran.  

– Gdje su u Hrvatskoj cijene vrtoglavo rasle? Jeste li vi novinari uopće išta vidjeli svojim očima ili objavljujete samo ono što vam dobacuju oni koji u startu kažu “Neću nositi novac u Hrvatsku”? Trenutno sam treći put na odmoru u Hrvatskoj. Destinacije: Istra (Pula), otoci Rab i Pag. Cijena mesa je usporediva sa Slovenijom, možda još jeftinija. Cigarete jeftinije za oko jedan euro. Povrće iste cijene. Voće je možda za nijansu skuplje. Sve ostalo je usporedivo s našim cijenama – kazao je čitatelj ‘Slovenske novice’ Denis te dodao kako je i u restoranima cijena usporediva sa slovenskima.  

S drugog otoka, Pašmana, slovenski čitatelj istog portala dao je konkretne cijene iz najfrekventnijeg lokala.- Pola litre pive, točene ili u flaši, 2,30 eura, litar bijelog vina od 10 eura (najskuplje je 0,75 litara za 20 eura), crno vino od 12 eura (do 22 eura za 0,75 litara), Coca cola, Sprite, Fanta, Schweppes 2,30 eura, Cedevita 1,90 eura, 3 deci limunade ili svježeg soka od naranče 3,20 eura, gazirana iranska mineralna voda 1,90 eura za 0,25 litara – naveo je čitatelj Franc.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba