NOVI UDARNI VIKEND

STRPLJIVO I POLAKO: Na autocestama od ranog jutra velike gužve, pred Lučkom kolona duga više kilometara

Objavljeno: 22.07.2023. zagorjeinternational

Počeo je novi udarni vikend, a s njim se od ranog jutra na cestama stvaraju i gužve. HAK je oko 8.30 sati izvijestio da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora, vozi usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje, osobito u zonama odmorišta i čvorova. Zbog povećane gustoće prometa kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje je između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika. Vozilo u kvaru na zaustavnom traku na 27+800 km između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba je oko 2 km (proteže se i dalje u Sloveniju). Zbog povećanog priljeva vozila između naplate Trakošćan i čvora Đurmanec u smjeru Zagreba kolona je 3 km. Iz smjera čvora Zaprešić pred čvorom Zagreb Zapad kolona je oko 4 km.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca kolona je oko 1 km (posljedica prometne nesreće na 15. km). Prema naplati Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 6 km, a iz smjera čvora Zagreb zapad oko 1 km. Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih i teretnih je oko 8 km.

Na državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Split usporen je promet između Gornjeg Stupnika i Klinča Sela.

Na Krčkom mostu povećana je gustoća prometa u oba smjera. Usporen je promet pred rotorom Šmrika u smjeru Križišća

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba