POSLJEDICE NEVREMENA

JAKA TUČA JE SVE UNIŠTILA: Župan proglasio elementarnu nepogodu za Kraljevec na Sutli

Objavljeno: 22.07.2023. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u petak je proglasio je prirodnu nepogodu – tuču na području Općine Kraljevec na Sutli, nastalu uslijed nevremena praćenog jakom tučom koje je 13. srpnja 2023. pogodilo područje Općine.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda obvezuje se Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 8 dana od donošenja ove Odluke zaprimi prijave oštećenika na propisanom obrascu, a najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode unese zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta.

Zadužuje se Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda da konačnu procjenu šteta prijavi Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem Registra šteta u roku od 50 dana od donošenja ove Odluke.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda obvezuje se dostaviti konačnu procjenu štete Državno povjerenstvu i nadležnim ministarstvima putem Registra šteta u roku od 60 dana od donošenja Odluke, stoji u odluci koju je potpisao župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba