RADOBOJ: Bez ikakve primjedbe Agencija za plaćanje odobrila 201.957.76 eura sredstva za Vatrogasni dom

“U Hrvatskoj je jako malo projekta kao što je naš Dom, koji nisu dobili financijsku korekciju”

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je isplatu, po zahtjevu podnesenom prošle godine, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jazvine u iznosu od 201.957,76 eura. Ono što je potrebno posebno naglasiti, riječ je o isplati koja nakon provedbe administrativne kontrole, nije umanjen s obzirom na to da su svi rokovi i propisi ispoštovani prilikom izgradnje i opremanja Vatrogasnog Doma.

No, tijekom same izgradnje spomenutog doma i provedbe kontrole nisu sve stvari tekle glatko s obzirom na određeno ne zadovoljstvo oporbe. Upravo ovo je bio povod za razgovor s načelnikom Radoboja, Anđelkom Topolovcem koji nam je objasnio točno kako stvari stoje.

– U Hrvatskoj je jako malo projekta koji nisu dobili financijsku korekciju, a uspjeh je time veći što su nam taj dom iz oporbe prijavljivali na Državno odvjetništvu, europskom tužitelju itd. Mi smo dobili uporabnu dozvolu bez i jedne primjedbe te smo sada dobili rješenje od Agencije nakon što su proveli temeljnu kontrolu, kako na terenu tako i u javnoj nabavi. Pošto je sve 100 posto pravilno napravljeno nije bilo potrebe za korekcijom. Kako DVD Jazvine imaju kredit, mi ta sredstva po ugovoru moramo u roku od sedam dana uplatiti banci – objasnio je načelnik Topolovec te je dodao što je sljedeće za taj Dom:

– Počeli smo s radom na projektnoj dokumentaciji za postavljanje solarnih panela na kroz što ćemo prijaviti na fond za obnovljive izvore energije. Naše javne zgrade ih već imaju pa će sada ih imati i Vatrogasni dom – zaključio je Topolovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba