Uoči prvog kola i sutrašnje utakmice s Hajdukom

GNK Dinamo predstavio nove dresove inspirirane onima iz 1940. godine

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Građanski nogometni klub Dinamo predstavio je uočio sutrašnje utakmice prvog kola 1. SuperSport Hrvatska nogometna lige i ogleda s glavnim rivalom Hajdukom, novu garnituru dresova. Tako će, naravno, na domaćim utakmicama na Maksimiru nositi prepoznatljive plave boje, ali s jednim novim – starim detaljem, odnosno s bijelim rukavima.

–  Sličnu je kombinaciju klub predstavio još prije osam desetljeća osvojivši naslov prvaka 1940., a taj je dizajn povremeno koristio sve do starta pedesetih godina prošlog stoljeća – napisali su u Facebook objavi iz zagrebačkog kluba te dodali kako se sličan plavi dres s bijelim rukavima bio korišten u sekvencama s početka devedesetih godina u predvečerje stvaranja samostalne Republike Hrvatske.

Uz to, u drugoj objavi su predstavili i gostujuće dresove koji bi trebali biti osvježenje u sezoni 2023./2024.

– Riječ je o kombinaciji roze i narančaste boje koja je usklađena s tamno crvenim detaljima. Upravo tamnija nijansa crvene predstavlja jednu od dviju osnovnih boja prvog purgerskog dresa iz 1911. Godine – napisali su iz Dinama i ovom prilikom istakli kako obje kombinacije imaju klupski grb s tri zvjezdice koje simboliziraju preko 30 naslova prvaka, a na leđima je slogan “Nema predaje”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba