Narednih dana obavezna stanica su Krapinske Toplice

FOTOGALERIJA: Izložbom slika domaćeg umjetnika Josipa Rubesa otvoren ovogodišnji ‘BadlFest’

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Izložbom slika “Vizualne apstraktne kompozicije” domaćeg umjetnika, Topličana Josipa Rubesa, u Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice, otvoren je iznimno bogat program ovogodišnjeg ‘BadlFesta’.

Kako je rekla dožupanica Jasna Petek, manifestacija je to koja je kroz godine održavanja postala dobro poznata u širokim krugovima.

– To je manifestacija koja pruža pregršt raznih društvenih, kulturnih, zabavnih događanja, a prije svega, koja pruža nove informacije i saznanja o Krapinskim Toplicama kao destinaciji zdravstvenog turizma, rehabilitacije, liječenja, ali i mnogih drugih užitaka koje ovdje možemo osjetiti i doživjeti – rekla je Petek.

Dodala je i da je već postala tradicija otvoriti ‘BadlFest’ umjetničkom izložbom u Općinskoj knjižnici.

– Ravnateljica knjižnice svake godine iznenadi i počasti nas nekom umjetničkom poslasticom, a ove godine posebno nas veseli što je riječ o izložbi našeg sumještana koji se slikarstvom bavi dugi niz godina – dodala je Petek. 

Kako je otkrio sam autor Rubes, slike su plod njegove mašte, a inspiracija dolazi iz prekrasnog Hrvatskog zagorja.

– Ovdje je izloženo podosta malih formata i nekoliko većih i vjerujem da će se posjetiteljima svidjeti. Nadam se da ću u Zagorju imati još izložbi – rekao je Rubes.  

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković kazala je kako joj je čast što se ovogodišnji ‘BadlFest’ otvara izložbom slika Topličkog umjetnika Josipa Rubesa.

– Iako je on poznat po divnim pejzažima, ova izložba malo odudara od toga i ide više u apstraktnom smjeru i izuzetno mi je drago što je odlučio postaviti ovu izložbu tu kod nas u Krapinskim Toplicama – rekla je načelnica i službeno otvorila izložbu te time i cijelu manifestaciju.

Uz brojne sadržaje kojih će biti pregršt, a koji su tematski imenovani pod nazivima poput ‘BadlSport’, ‘BadlHealth’, ’BadlArt’ i drugim, načelnica je posebno istaknula ‘GastroBadl’.

– On će se održati u subotu od 18 sati i humanitarnog je karaktera. Sav prihod koji će se tamo prikupiti ići će Društvu ‘Naša djeca’ Krapinske Toplice – rekla je Jureković i pozvala sve ljude da narednih dana posjete Krapinske Toplice. 

U nastavku pogledajte što će se sve održati ove godine u sklopu ‘BadlFesta’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba