Još nije kasno, prijave otvorene do 28. srpnja

Manje od dva mjeseca dijele nas od 31. ’Zagorskog gospodarskog zbora’ – zasad sigurnih 50 izlagača

Objavljeno: 18.07.2023. Vanja Hozmec

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina, danas je potpisan partnerski Sporazum o suradnji u organizaciji 31. ‘Zagorskog gospodarskog zbora’. Sporazum su potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek, direktor Radija ‘Kaj’ Drago Gradečak, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Nenad Kučiš i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.  

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek, podsjetio je da se ‘Zagorski gospodarski zbor’ ove godine obilježava na novoj lokaciji, te da će tu biti i novih sadržaja.

– Pred nama su nepuna dva mjeseca koja želimo čim kvalitetnije i bolje iskoristiti da bi imali dobru posjećenost sajma, da bi imali puno izlagača i da bi bili zanimljivi i interesantni i široj publici – rekao je Švaljek. 

Prijave 

Direktor Radija ‘Kaj’ Drago Gradečak izvijestio je da, prema sada dostupnim podacima, je pristupnice i prijavnice popunilo 50 izlagača. 

– Do kraja srpnja, dakako, stići će još prijava, a oni koji vole zaboraviti, oni će se ionako javljati iza 20. kolovoza i tražiti da i oni sudjeluju. Od 20. kolovoza zapravo kreće onaj puni pogon organizacije Zagorskog gospodarskog zbora. Sve ostale pripreme koje su nužne i za sudionike i za one koje će raditi na Zboru, kao što je opremanje, dvorana i svi partneri koji će sudjelovati, s njima komuniciramo stalno i vjerujem da će sve pripreme biti održane dobro i da će ovogodišnji ‘Zagorski gospodarski zbor’ biti na ponos svih nas – najavio je Gradečak. 

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Nenad Kučiš dodao je da Komora animira svoje članove, obrtnike, da se prijave i da prikažu i prezentiraju svoje proizvode i svoje djelatnosti. 

– Ova dva mjeseca pred nama će biti dovoljna da se pripremimo kvalitetno i da sve bude lijepo organizirano. Već se dosta obrtnika i prijavilo, tako da bit će to jedan zaista lijepi događaj – poručio je Kučiš.  

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović iskoristio je ovu priliku kako bi pozvao sve da prvog tjedna rujna dođu u Krapinu i posjete sva događanja koja se spremaju povodom ‘Tjedna kajkavske kulture’, pa tako i ‘Zagorski gospodarski zbor’. 

– Za ovu godinu priprema se puno sadržaja, od programa za one najmlađe pa do onih malo starijih i uistinu mislim da će Krapina ponovo početkom rujna zasjati u onom najboljem svijetlu. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti ove godine i da će to uistinu biti odličan gospodarski zbor, ali i odličan ‘Tjedan kajkavske kulture’ u što uopće ne sumnjam kad vidim tko sve sudjeluje u organizaciji – istaknuo je gradonačelnik Gregurović. 

Sinergija obrazovanja i gospodarstva 

Župan Željko Kolar najavio je da će na ovogodišnjem izdanju ‘Zbora’ biti mnogo panel diskusija i dodatnih sadržaja koji su vezani upravo za gospodarstvo, a da tema ima puno i da su itekako aktualne. 

– Vjerujem da ćemo u zadnji tren neke dodatne teme staviti na dnevni red jer nam je u interesu da u krajnjoj liniji i od najodgovornijih ljudi za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj, dobijemo neke odgovore i njihova razmišljanja, a to će zapravo i nama biti putokaz u budućem razdoblju i planiranja nekih naših aktivnosti – rekao je župan Kolar, pa dodao: 

– Neki dan smo izvijestili da smo ostvarili sjajne rezultate pri upisu djece u obrtnička i deficitarna zanimanja u četverogodišnje škole. To znači da ćemo imati sjajnu generaciju koja će, velika većina njih, upisati i fakultete i to je na neki način garancija našem gospodarstvu da će imati kvalitetan domaći kadar, a to nam je izuzetno bitno. Tako da ja najavljujem da će i sve naše strukovne škole, koje imaju obrtnička zanimanja, isto tako sudjelovati na ‘Zagorskom gospodarskom zboru’ i da imamo jednu sinergiju između obrazovanja i gospodarstva. Uvjeren sam da će se u ‘Zbor’ uključiti svi naši poduzetnici i obrtnici, a to znači da ćemo imati jedan od najjačih gospodarskih zborova u Republici Hrvatskoj – zaključio je Kolar. 

Podsjetimo, prijave za ‘Zagorski gospodarski zbor’ traju do 28. srpnja, a šalju se na mail [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba