Tri zlata, tri srebra i tri bronce

Olimpovci s Prvenstva Hrvatske u Zagrebu došli s devet medalja

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Od četvrtka 13. srpnja do nedjelje 16. srpnja u Zagrebu se na bazenskom kompleksu Svetice održavalo Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u plivanju. Natjecanje je održano po pravilu jutarnjih kvalifikacija i popodnevnih finala, ali samo za 16 najbržih plivača i plivačica. 

Pošto je za većinu natjecatelja ovo zadnje natjecanje pred ljetnu pauzu, svi su došli maksimalno spremni i motivirani, a na prvenstvu je plivalo 380 natjecatelja iz čak 39 Hrvatskih klubova. 

Među njima su se našli zabočki ‘olimpovci’ pod vodstvom trenera Ivice Androića. Za PK ‘Olimp’ su nastupili Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Vanja Bartol, Emma Horvat i Hana Blažević.

U četiri dana natjecanja osvojili su devet medalja od čega tri zlatne, tri srebrene i tri brončane. 

Osvajači medalja bili su Vili Sivec, mlađi senior, koji je osvojio zlato na 100 i 200 metara ‘leptir’, zatim Petar Pavalić, mlađi senior, koji je bio zlatni na 100 metara leđno i srebrni na 200 metara leđno, potom Patrik Erceg, junior, koji je osvojio broncu na 50 i 100 metara ‘leptir’ te Emma Horvat koja je osvojila srebro na 100 metara ‘leptir’ među juniorkama te broncu na 100 metara ‘leptir’ među mlađim juniorkama. 

Na prvenstvu Hrvatske svi su odradili odlične utrke te isplivali svoja najbolja vremena i plivali u mnoštvu finalnih utrka. Sada za većinu slijedi kratka ljetna pauza, dok se Vili sprema za Europsko prvenstvo sredinom kolovoza prije povratka fakultetskim obavezama u daleku Kaliforniju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba