Na atraktivnoj globalnoj utrci ‘Spartan Race’ natjecao se domaćin, svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec i kolega mu iz saborskih klupa Damir Habijan

“Na ovoj utrci vas spašava mentalna snaga – jedino glavom se možete boriti i nastaviti do kraja”

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

‘Spartan Race’, globalna utrka koja se održava u 37 zemalja svijeta i promiče važnost mentalnog i fizičkog zdravlja, spaja prirodu i ekstremni wellness, te je odlična za promociju, razvoj lokalne zajednice i poticanje aktivnog turizma, održana je proteklih dana na poligonima oko jezera Orešje. Na ‘Santa Domenicana Trifecta Weekendu’ sudjelovalo je 1500 natjecatelja iz dvadesetak zemalja svijeta.  

– Nakon višemjesečnih priprema, po prvi puta u Hrvatskoj smo pripremili ‘Spartan Race’. Zadatak nije bio jednostavan, bilo je dosta izazova i prepreka, ali uz uigran tim i organizaciju uspjeli smo okupiti oko 1500 natjecatelja iz cijelog svijeta, prvenstveno Europe. Zanimljivo je vidjeti cijelu atmosferu, sve funkcionira kao jedna velika obitelj, ljudi spavaju u kampu, zabavljaju se, podržavaju jedni druge što je i poanta cijele ove priče. Utrke su jako izazovne, traže određenu mentalnu i fizičku pripremljenost, ali vrlo je lijepo za vidjeti što nisu samo za elitne trkače što znači da su otvorene za sve – izjavio je voditelj projekta ‘Spartan Race Hrvatska’ Marko Lekan.

Sudjelovanjem na utrci se pohvalio i zastupnik u hrvatskom Saboru, Damir Habijan.

– Bila je to prilika da se, u odličnom društvu Alpha Gym-a, po prvi put odvažim na Spartan utrku. 38 stupnjeva u hladu, 20-tak prepreka na stazi, ali vrijedno svakog metra – kazao je Damir Habijan, zahvalivši se organizatorima i gradonačelniku, saborskom zastupniku i sudioniku Dariju Zurovcu. 

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec sudjelovao je u ultimativnom izazovu svladavanja sve tri utrke u jednom vikendu. Unazad godinu i pol sudjelovao je na dosta ‘Spartan’ utrka i izdvojio je svoju prvu kao najdražu jer je to bio početak ove priče, a onu u Mađarskoj kao najtežu jer u 22 kilometara stave velik broj prepreka i zapreka.

– Na tako zahtjevnim utrkama, uključujući i ovu našu svetonedeljsku od 21 kilometar, spašava vas mentalna snaga, jer kada mislite da više ne možete jedino vas glava može spasiti da se borite i nastavite dalje s utrkom. Još jednom moram naglasiti kako mi je izuzetno drago da je upravo Sveta Nedelja bila domaćin prve hrvatske Spartan utrke jer je to velika turistička međunarodna promocija – poručio je gradonačelnik Zurovec.

Državni tajnik ministarstva turizma i sporta Josip Pavić istaknuo je kako je ovo odličan događaj, jer s ovoliko pristiglih gostiju potvrđuju se planovi za razvoj turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba