Važan korak prema modernizaciji i revitalizaciji infrastrukture grada

U Novi Marof stiže 45.000 eura za adaptaciju zgrade “Stare škole” u Presečnu 

Objavljeno: 16.07.2023. zagorjeinternational

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je važnu odluku koja će omogućiti sufinanciranje projekta adaptacije zgrade “Stare škole” u Presečnu. Nositelj ovog projekta je Grad Novi Marof, koji je dobio financijsku podršku u okviru Programa podrške regionalnom razvoju.

Adaptacija zgrade “Stare škole” u Presečnu predstavlja važan korak prema modernizaciji i revitalizaciji infrastrukture grada. 

Odobren je iznos od 45.000 eura koji će biti iskorišten za sufinanciranje energetske obnove navedene zgrade, a sama investicija ima za cilj poboljšanje energetske učinkovitosti objekta te stvaranje održivog i ekološki prihvatljivog prostora.

Iz Grada izražavaju zadovoljstvo što je njihov projekt prepoznat i podržan od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ova financijska podrška omogućit će realizaciju projekta i ostvarenje postavljenih ciljeva u pogledu energetske obnove. Sam projekt omogućit će poboljšanje kvalitete prostora, osigurati uštedu energije i smanjenje troškova te pridonijeti očuvanju okoliša.

– Nastavljajući s provedbom projekta, Grad će nastojati unaprijediti infrastrukturu te pridonijeti daljnjem stvaranju održivog okruženja. Energetska obnova zgrade “Stare škole” ima dvostruki učinak – poboljšanje kvalitete života građana i doprinos očuvanju okoliša – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač i zahvalio Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na podršci koja će omogućiti ostvarenje ove važne investicije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba