Počelo je ‘Ljeto u Trakošćanu’ bogato zanimljivim događanjima - evo što slijedi već sutra

Najprije popijte ‘Čaj s groficom’ koja će vas uvesti u tajni svijet plemstva, a onda saberite dojmove u opuštajućem ambijentu ‘Lake bistroa Trakošćan’

Objavljeno: 15.07.2023. zagorjeinternational

Započela je manifestacija ‘Ljeto u Trakošćanu’ koja će trajati sve do 6. kolovoza, a posjetitelje će svakog vikenda dočekati zanimljiva događanja koja se održavaju u prekrasnom ambijentu amfiteatra podno dvorca, odmah do novootvorenog ‘Lake bistroa Trakošćan’.

Manifestaciju su danas otvorile glazbenice iz ‘Trio Coda’, koje su posjetitelje častile sjajnim izvedbama svjetskih hitova, a zanimljiva događanja se nastavljaju i sutra kada je na rasporedu nešto posve drugačije.

Posjetitelji sutra mogu doći na `Čaj s groficom’, gdje će Lidija Gašpar, odjevena u groficu, kroz takozvani storytelling, upoznati posjetitelje s Dvorcem Trakošćan, ali će se dotaknuti i ostalih europskih dvorova. 

Facebook/Lidija Gašpar

Priče pokrivaju vremena koja su minula, odnosno razdoblje od kraja 13. i početka 14. stoljeća, pa sve do 19. stoljeća, a vezane su uz modu, kulturu življenja, bonton i udvaranje. Također, kako je otkrila grofica Lidija, bit će tu i pokoja zanimljiva zakulisna priča o plemstvu.

– Na toj čajanki neću biti sama, već će mi društvo raditi upravo male grofice Von respect koje će mi pomoći ispričati priču, te sve one zakulisne priče razno raznih europskih dvorova – najavljuje grofica i poziva djevojčice da joj se pridruže u što većem broju.

Facebook/Lidija Gašpar

– Naučit ćemo govor lepeze, učit ćemo kako se komuniciralo bez ijedne izrečene riječi, odnosno učit ćemo neverbalnu komunikaciju. Bit će tu puno interakcije, a ako će ekipa biti pri volji, zaplesat ćemo i naše hrvatsko salonsko kolo. To je jedan jedini hrvatski ples, nastao sredinom 19. stoljeća kojeg su izmislili Ilirci da bi maknuli popularnost bečkog valcera. Željeli su da i mi imamo naš izvorni ples i zaista, to je jedini salonski ples, koji je nastao u Hrvatskoj – dodaje grofica te se nada da će sutra u Trakošćan doći velik broj posjetitelja jer ima još mnogo priča i zanimljivosti koje želi s njima podijeliti.

Dakle, posjetitelji, osim što mogu uživati u posjetu i razgledu Dvorca Trakošćan, nakon toga mogu prošetati do amfiteatra gdje će se, u predivnom zelenilu, održati druženje pod nazivom “Čajanka s groficom”.

Facebook/Lidija Gašpar

– Okupljanje je u 16 sati kod amfiteatra pored ‘Lake bistroa Trakošćan’, a djevojčice su pozvane da odjenu svoje haljinice i da se kostimiraju u princeze – poručuje grofica Lidija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba