Akcija zagrebačke policije

FOTO I VIDEO: Pogledajte što je ovaj 50-godišnjak radio u improviziranom laboratoriju u svojoj kući

Objavljeno: 15.07.2023. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u svojoj kući na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom preprodavao na ilegalnom tržištu. 

– Policijski službenici sumnju su potvrdili 14. srpnja pretragom kuće u vlasništvu osumnjičenog kojom prilikom su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je pronađeno zasađeno sveukupno 238 stabljika konoplje tipa droga visine od 20 do 160 cm, ukupno 11.747 grama konoplje tipa droga pakirane u 71 paket, ukupno 51 gram smole konoplje tipa droga pakirane u dva paketa,  23 osušene stabljike konoplje tipa droga te oprema za vaganje i pakiranje droge kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge – izvijestila je PU zagrebačka.

Osim navedenog, u kući je pronađen i jedan pištolj kalibra 9 mm, s pripadajućim prigušivačem i spremnikom za streljivo, pištolj kalibra 45 s pripadajućim spremnikom za streljivo, 20 komada streljiva kalibra 45 i 142 komada streljiva kalibra 9 mm.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Video pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba