SKANDALOZNO

Domar (66) u školi skinuo djevojci (17) hlače i dirao je. Sud presudio da nema zločina jer je trajalo manje od 10 sekundi

Objavljeno: 14.07.2023. zagorjeinternational

Veliki skandal potresa Italiju zbog poražavajuće presude. Naime, u Rimu je prošle godine u jednoj srednjoj školi 66-godišnji domar Antonio Avola seksualno napao 17-godišnju djevojku. Došao je iza nje, skinuo joj je hlače i dodirivao ju je. Priznao je da je to napravio, Ali je rekao da se samo šalio, piše 24sata.

– Njemu je to bila šala? Meni nije bila. Stavio mi je ruku u gaćice i dodirivao me. Ozlijedio me. Vjerovala sam institucijama, nisam trebala. Ovo nije pravda. Izdala me škola. Izdao me sistem. Ovo će samo spriječiti druge žrtve seksualnog napada da prijave slučajeve – ispričala je žrtva.

Tužiteljstvo je za njega tražilo četiri godine zatvora, no sud je odlučio drugačije. Naime, sudac ga je oslobodio uz objašnjenje da dodirivanje nije zločin jer nije trajalo dulje od deset sekundi. 

Zbog cijelog slučaja, žene u Italiji su na društvenim mrežama pokrenule pokret ‘palpata breve – a brief groping’ s hashtagom #10secondi. Na snimkama koja objavljuju, žene se diraju po intimnim dijelovima tijela simulirajući neželjeni seksualni dodir kako bi pokazale koliko traje tih deset sekundi za žrtvu. 

Poruka je jasna: Nitko, ali baš nitko ni pod kojim okolnostima ne smije bez pristanka dodirivati ženu ni tisućinku sekunde.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba