Modernizacija nerazvrstanih cesta u punom jeku

“Zajedno gradimo sigurnu i povezanu budućnost”

Objavljeno: 11.07.2023. zagorjeinternational

Općina Bednja, zahvaljujući podršci države i Županije, uspješno prijavljenim projektima na EU fondove, ali i pomoću vlastitih sredstava već neko vrijeme radi na modernizaciji i sanaciji nerazvrstanih cesta. Također, nedavno je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo iznos od 40 tisuća eura za ovaj projekt, koji će pridonijeti poboljšanju prometne povezanosti i sigurnosti na lokalnim cestama.

U sklopu radova, privremeno je zatvorena županijska cesta ŽC 2042 Vrbno kako bi se omogućila izvedba modernizacije na tom dijelu.

Trenutno su u tijeku i radovi na izgradnji rotora u Općini Bednja, u sklopu kojeg će se rekonstruirati most preko rijeke Bednje. Projektom vrijednim oko milijun eura upravlja Općina Bednja, a radovi će se izvoditi na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u naselju Bednja.

Osim rekonstrukcije raskrižja i sanacije mosta, planira se i produženje pločastog propusta, izvanredno održavanje kolnika te uređenje odvodnje i izgradnja biciklističke i pješačke staze. Raskrižjem će se izgraditi rotor s četiri pristupne ceste, uključujući i poseban privoz za buduću zonu sporta i rekreacije u naselju Bednja.

Paralelno s tim, u tijeku su i asfalterski radovi na dijelu županijske ceste LC 25013, koji će dodatno poboljšati kvalitetu prometne infrastrukture na tom području.

-U posljednjih pet godina uložena su značajna sredstva, više od 2 milijuna eura, u sanaciju i obnovu 192 kilometra nerazvrstanih cesta, što jasno pokazuje opredijeljenost Općine Bednja za razvoj ovog kraja i unapređenje životnih uvjeta svojih stanovnika – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak i dodao:

-Unapređenje prometne infrastrukture stvara povoljnije uvjete za poslovanje, olakšava pristup poduzećima i potiče razvoj gospodarstva. Kvalitetne ceste privlače investitore, potiču lokalno gospodarstvo i otvaraju nova radna mjesta. Nastavljamo ulagati u infrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitetu života, potaknuti gospodarski razvoj i ojačati našu zajednicu. Zajedno gradimo sigurnu i povezanu budućnost – poručio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba