Kakav lik

Vozač (45) od subote je u zatvoru, policija ga zaustavila na području Hrašćine

Objavljeno: 10.07.2023. zagorjeinternational

Prošlog petka oko 11.15 sati, Maretiću, tijekom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak.

Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,64 promila te da je upravljao vozilom ne koristeći sigurnosni pojas. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je 45-godišnjak već više puta pravomoćno kažnjavan za iste prekršaje, odnosno kako je recidivist najtežih prometnih prekršaja, a također je prilikom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona 45-godišnji vozač je uhićen, smješten u službene prostorije policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199.st.2. i čl.163.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također je od 45-godišnjaka, uz potvrdu, privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak, objavila je policija.

U subotu, 8. srpnja 2023. godine, u prijepodnevnim satima, 45 godišnji vozač priveden je Općinski sud u Zlataru, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od osam dana te je sproveden u zatvor u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba