Dodjelom ‘Zlatne tamburice’ završila još jedna “Tamburaška noć” u Maču

FOTOGALERIJA: Ovogodišnji pobjednik je Tamburaški sastav ‘Sedef’ iz Varaždinske županije

Objavljeno: 09.07.2023. Vanja Hozmec

Sve što je lijepo kratko traje. Večeras je, uz dodjelu nagrade ‘Zlatna tamburica’, završilo ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije “Tamburaška noć” u Maču. Titulu najboljeg ponio je Tamburaški sastav ‘Sedef’ iz Varaždinske županije, drugoplasirani su bili Tamburaški sastav KUD-a ‘Stari grad’ Lukavec iz Zagrebačke županije, a na trećem mjestu su se našli ‘Tamburaši za 5’ iz Zagreba. Tako je odlučio stručni žiri u sastavu Ane Čehulić, Danijela Rožnakovića i Nikole Šrajbeka. 

Uz navedene najbolje sastave, na ovogodišnjem izdanju ‘Zlatne tamburice’ natjecalo se njih još pet. To su bili TS ‘Antique’ i ‘Kontra Band’ (Krapinsko – zagorska županija), TS ‘Mjesečeve sjene’ (Zagrebačka županija), TS ‘Kandidati’ (Varaždinska županija) i TS ‘Podrumari (Međimurska županija).  

Vrhunac 

Predsjednica KUD-a domaćina i organizatora, KUD-a “Ljudevit Gaj” Mače Monika Sedak, rekla je da je natjecanje ‘Zlatna tamburica’ okosnica ove trodnevne manifestacije.

– Ove je godine naše natjecanje tamburaških sastava i orkestara poprimilo međužupanijsku razinu jer smo imali ukupno osam sastava iz četiri različite županije. Imali smo sastave iz Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Međimurske županije te iz Grada Zagreba – rekla je Sedak.

Kako je otkrila, Općina Mače je za pobjednika, preko županijskog natječaja, osigurala i vrijedne nagrade. 

– Najboljima je uručena novčana nagrada od 200 eura, drugoplasiranima nagrada od 150, dok je trećeplasiranima uručena nagrada od 100 eura – kazala je Sedak.  

Načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec rekla je da je glavna ideja cijele ove manifestacije “Tamburaška noć”, upravo ovo natjecanje ‘Zlatna tamburica’. 

– Meni je neizmjerno drago da su mlade generacije iz našeg KUD-a “Ljudevit Gaj”, ali i njihovi prijatelji, prepoznali važnost ove manifestacije koja seže daleko u prošlost kada su još njihovi djedovi, bake i roditelji to započeli. Jako mi je drago da su prepoznali te stare vrijednosti i da unazad par godina rade na tome i podižu našu ‘Zlatnu tamburicu’ na razinu na kojoj je nekada bila. Time se ponose oni, a onda i mi – rekla je načelnica i dodala:

– Želim da ‘Zlatna tamburica’ svake godine sve više raste i da bude ono što je nekada bila, pa čak i više od toga. Također, želim da tamburaškim sastavima bude čast i zadovoljstvo sudjelovati ovdje na ovom natjecanju – rekla je Mikulec Šimunec.

Sva tri dana, istaknula je načelnica, prošla su sjajno, a posjećenost je bila iznad očekivanja.

– Drago nam je da nam se svima skupa trud isplatio i zahvaljujem svima koji su nas posjetili i svim sponzorima koji su poduprli ovu našu manifestaciju – dodala je za kraj načelnica Mikulec Šimunec.

Župan Željko Kolar kratko je poručio da će za nekoliko godina biti prestiž nastupiti na ovoj manifestaciji, a kamoli pobijediti. 

Inače, za održavanje ove manifestacije su, uz glavne organizatore, KUD “Ljudevit Gaj” Mače, posebno zaslužni još i Krapinsko – zagorska županija, Općina Mače, mačanske udruge te Turistička zajednica ‘Zlatni istok Zagorja’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba