Donja Voća dodijelila 26.000 eura potpora poduzetnicima, iznajmljivačima i poljoprivrednicima

“Ovakav javni poziv bit će i sljedeće godine te već sada pozivamo sve zainteresirane mještane da se jave”

Objavljeno: 07.07.2023. zagorjeinternational

Po prvi puta ove godine, Općina Donja Voća raspisala je javni poziv na koji su se mogli javiti poduzetnici, iznajmljivači u turizmu te OPG-ovi. Ukupno su pristigle 22 prijave, u području gospodarstva šest projekata, turizmu dva, a najviše prijava stiglo je vezano uz poljoprivredu i ruralni razvoj, njih čak 14. Ukupno dodijeljena sredstva iznose 26.275,95 eura, a osigurana su u proračunu općine za 2023. godinu.  

Prilikom potpisivanje ugovora, načelnica Sanja Kočet istaknula je da ju posebno veseli interes mladih, da rade, stvaraju i ostaju u Donjoj Voći te pozvala sve poduzetnike da koriste besplatnu savjetodavnu pomoć koju će Općina osigurati za sve poduzetnike, obrtnike i OPG-ove sa svojeg područja, a radi njihove bolje informiranosti o mogućnosti sufinanciranja projekata iz fondova Europske unije.

– Ovakav javni poziv bit će i sljedeće godine te već sada pozivamo sve zainteresirane mještane da razmišljaju u kojem smjeru se njihovi projekti mogu nadograđivati i dalje razvijati te pozivamo i sve one koji se nisu prijavili, a udovoljavali su uvjetima, da se ohrabre i upuste u nove poslovne pothvate – poručila je Kočet. 

Financiranje Udruga

Također, Općina je dodijelila sredstva i organizacijama civilnog društva koje provode projekte na području općine i to u iznosu od 27.568 eura, što predstavlja značajno povećanje izdvajanja sredstava za civilno društvo, jer u 2021. godini, izdvojena sredstva su iznosila 11.281,44 eura. 

Načelnica Kočet pohvalila je rad udruga te izjavila da ju iznimno veseli veliki interes i udruga i mještana koje se žele priključiti u njihov rad. 

Dodala je Kočet i da su dosad prijavljeni projekti potvrdili da su sredstva pravilno usmjerena te je istaknula da su ove godine rezervirana znatno veća sredstva u proračunu, u odnosu na prethodne godine. 

– Svakako treba istaknuti da je općina Donja Voća jedna od rijetkih koja financira i rad udruga koje nisu s ovog područja, ali provode projekte i/ili njihovi članovi dolaze s područja naše Općine. Pred nama je bogat i sadržajan ostatak godine, pa pozivam mještane, a posebno djecu i mlade da prate naše stranice, jer smo zajedno s Udrugama osigurali bogat sadržaj – dodala je načelnica. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba