Siniša Jenkač iznio optimističnu perspektivu o budućnosti Hrvatske:

˝Hrvatska ide u pravom smjeru˝

Objavljeno: 07.07.2023. zagorjeinternational

S obzirom na nedavne događaje i projekte koji su obilježili prethodno investicijsko razdoblje Republike Hrvatske, saborski zastupnik HDZ-a Siniša Jenkač u ime Kluba zastupnika tijekom saborske rasprave iznio je optimističnu perspektivu o budućnosti Hrvatske. Naime, naglasio je da Hrvatska ne ide u krivom smjeru, kako to pokušavaju prikazati pojedini političari iz redova opozicije, već kako je pred nama svijetla budućnost.

– Dokaz tome je nedavni posjet velike delegacije gospodarstvenika iz Baden-Württemberga koja je došla u Hrvatsku kako bi osobno vidjela i uvjerila se u mogućnosti investiranja. Motivirani su podatkom da je cijena električne energije u Hrvatskoj tri puta niža od one u Njemačkoj, a i cijena plina je tri puta niža. Također, brzina izdavanja dozvola i mogućnosti koje nudi Republika Hrvatska su iznimno privlačne za investitore, kako je istaknuo i gradonačelnik Mainheima, jednog od gradova u Baden-Württembergu – izjavio je Jenkač.

Kao zastupnik iz III. izborne jedinice, Jenkač je iznio primjer izgradnje i opremanja Centralnog operacijskog bloka Opće Bolnice Varaždin.

– Potpisivanje ugovora za ovaj projekt, ukupne vrijednosti od 45 milijuna eura, od čega su 43 milijuna eura bespovratna sredstva, održano je u četvrtak. Ovaj projekt će unaprijediti kvalitetu zdravstvene skrbi za 300 tisuća ljudi koji gravitiraju prema varaždinskoj bolnici. Ovo je jedan od najvećih investicijskih projekata u povijesti Varaždinske županije koji će omogućiti vrhunsku zdravstvenu skrb na svjetskoj razini – naglasio je Jenkač.

– Da Hrvatska zaista ide u pravom smjeru potvrđuje i potpisivanje velikog projekta u istraživanju i razvoju vrijednog 180 milijuna eura, što je najveći potpisani ugovor na razini Europske unije. Ovaj projekt predstavlja ulaganje u razvoj četvrte industrijske revolucije te je dokaz da se u Hrvatskoj radi dobro i da imamo povjerenje Europske komisije i Europske unije – istaknuo je saborski zastupnik iz Novog Marofa.

Klub zastupnika naglašava kako je pozitivan smjer u kojem se Hrvatska kreće, ulažući napore kako bi privukli investitore, unaprijedili zdravstvenu skrb, poticali istraživanje i razvoj.

– Da smo na pravom putu dokazuje i razgovor s kolegama županima iz Slovenije koji su na neki način ljubomorni, ali i oduševljeni kako Hrvatska povlači europski novac. Naša zemlja trenutno povlači 25 milijardi eura bespovratnih sredstava, dok Slovenija povlači samo 3 milijarde eura. Ovo je jasan indikator uspješnosti naše politike i putokaz za budući razvoj – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba