OTVOREN MEĐIMURSKI CEKER: Promocija Međimurja kao najbolje etnogastronomske destinacije kontinentalne Hrvatske

“Ovdje svjedočimo sjajnom poduzetničkom pothvatu u koji je ugrađena ljubav prema zavičaju i njegovoj baštini“ 

Objavljeno: 06.07.2023. zagorjeinternational

U srijedu je u Toplicama Sveti Martin, u tamošnjem kompleksu termi, otvoren dućan i suvenirnica Međimurski ceker u kojem se nude kvalitetni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s naglaskom na ekološkoj proizvodnji, te zavičajnih suvenira Međimurja. Uz bogat asortiman, novi dućan je i turistički infocentar. 

Međimurski ceker time postaje novi promotor turističkih potencijala kraja, promičući Međimurje kao vrhunsku enogastronomsku destinaciju te najbolji izbor za odmor.

Međimurska županija – kao jedina regija u Hrvatskoj te četvrta u svijetu – nosi renomiranu oznaku kvalitete za održivi turizam Green Destination, a s blagom ponude koju taj kraj objedinjuje gosti će se moći upoznati i u infocentru Međimurskog cekera koji je osnovala Irena Novak u svom novootvorenom dućanu.

– Otvorenjem ovog dućana ostvarila sam svoj san i to nakon 17 godina rada u turizmu. Koncept turističkog infocentra u dućanu i suvenirnici je prikupljanje i objedinjavanje svih podataka važnih za naš turizam i goste koji posjećuju Međimurje – naglasila Irena Novak.

Župan Matija Posavec pozdravio je inicijativu gospođe Novak kao izvrsne promotorice turističkih potencijala Međimurja

– Ovdje svjedočimo sjajnom poduzetničkom pothvatu u koji je  ugrađena i ljubav prema zavičaju i njegovoj baštini. Prodajni prostor i infocentar nalaze se na najfrekventnijoj turističkoj točki Međimurja, a 400-tinjak artikala – od unikatnih upotrebnih i ukrasnih predmeta do naših vrhunskih vina i delicija s OPG-ova – zaslužuje upravo takvu prezentaciju – istaknuo je župan Posavec.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula dodaje da se vrijednost ovog “cekera“ očituje u činjenici da okuplja OPG-ove te im pomaže u plasmanu i prepoznatljivosti proizvoda, a Turističkoj zajednici biva dragocjen partner.

Važnost turističke promocije kraja naglasio je i načelnik općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša rekavši da je Međimurski ceker važan segment u predstavljanju baštine, a zahvaljujući potpori obitelji Irena Novak zasigurno će uspjeti u namjeri da Međimurje gostima i kupcima predstavi u punoj raskoši.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba