Podnesite zahtjev na vrijeme

Novi Marof dijeli potpore poljoprivrednicima za ulaganje u materijalnu imovinu na gospodarstvima 

Objavljeno: 06.07.2023. zagorjeinternational

Grad Novi Marof objavio je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima u 2023. godini. Poziv je namijenjen poljoprivrednicima koji žele ulagati u materijalnu imovinu na svojim gospodarstvima, a potpora se dodjeljuje za različite namjene, uključujući izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju, kupnju plastenika i staklenika, nabavku nove mehanizacije i opreme, kupnju ograda za nasade i životinje, kao i zaštite od vremenskih neprilika te sustava za navodnjavanje u plastenicima i staklenicima.

Visina potpore iznosi do 50 posto ukupnog iznosa računa, a maksimalan iznos sredstava po poljoprivrednom gospodarstvu iznosi 2000 eura godišnje. Sredstva potpore su namijenjena za troškove koji su nastali od 1. siječnja do 30. studenog 2023. godine, a ukupan planirani iznos potpore po ovom javnom pozivu iznosi 40.000 eura.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 3. srpnja do iskorištenja sredstava, ali najkasnije do 30. studenoga. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu zaprimanja, stoga je važno podnijeti zahtjev na vrijeme, a preuzeti ih možete s web stranice Grada ili u nadležnom upravnom odjelu Grada te ih trebate poslati preporučenom pošiljkom na adresu Grad Novi Marof, Trg Hrvatske Državnosti 1, 42220 Novi Marof.

Gradonačelnik Siniša Jenkač pozvao je sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku i apliciraju za potporu.

– Sve češće smo svjedoci ekstremnih vremenskih uvjeta poput suša, poplava, jakih vjetrova, tuče… Ovi nepredvidivi faktori mogu značajno utjecati na poljoprivrednu proizvodnju i prihode naših poljoprivrednika. Stoga je ključno da mi, kao Grad pružimo podršku našim poljoprivrednicima kako bi se nosili s tim izazovima i osigurali kontinuitet proizvodnje – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Ovaj javni poziv pruža poljoprivrednicima priliku za financijsku potporu pri ulaganju u svoja gospodarstva, te potiče daljnji razvoj poljoprivredne proizvodnje u Novom Marofu.

Detaljne informacije o javnom pozivu pročitajte na službenim web stranicama Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba