Policija uputila i važan apel građanima

Netko policiji predao 131 komad puščanog streljiva te jedan spremnik za automatsku pušku

Objavljeno: 05.07.2023. zagorjeinternational

Jedna je osobe u utorak, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala 131 komad puščanog streljiva te jedan spremnik za automatsku pušku, izvijestili su iz PU krapinsko – zagorske.

– Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Na navedene adrese uputit će se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – poručili su iz policije građanima.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92. Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba