Župan Kolar na obilježavanju Dana branitelja u “najistočnijoj zagorskoj općini“

“Postoji neraskidiva veza između Jarmine i Zagorja“

Objavljeno: 03.07.2023. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar je u subotu, 1. srpnja, prisustvovao obilježavanju Dana branitelja u Općini Jarmina.

Svečanost je započela okupljanjem u Domu hrvatskih branitelja prigodnim govorima domaćina i uzvanika. Župan Kolar istaknuo kako su Zagorke i Zagorci devedesetih godina bili svjesni da Slavonija i Jarmina ne brane samo svoje kuće, već i njihove kuće u Zagorju. 

– Zbog toga i jest više od 11.000 Zagoraca otišlo na sva ratišta koja su bila otvorena u Republici Hrvatskoj. Mnogi su na žalost, kao i branitelji iz Jarmine, dali svoj život za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, a mi smo posebno emotivno vezani za Jarminu jer su mnogi Zagorci poslije Drugog svjetskog rata svoju sreću našli upravo u Jarminu. Stoga postoji neraskidiva veza između Jarmine i Zagorja koja se dokazuje iz godine u godinuNakon Domovinskog rata i sve ono što smo kroz njega prošli, patnju koju su ljudi morali proći da bi bili svoj na svome i žrtva koju su podnijeli ponovno nas je zbližila. Drago mi je da je ta suradnja iz dana u dan sve čvršća, povezanija, da surađujemo ne samo kroz obilježavanje ovih obljetnica koje nikada ne smijemo zaboraviti, nego i na kulturnom i na gospodarskom planu kako s Jarminom, tako i s Vukovarsko-srijemskom županijom – istaknuo je župan Kolar te poručio kako mlađe generacije ne treba opterećivati prošlošću, ali kako bi imali sigurnu budućnost, moraju znati kako je u prošlosti došlo do toga, za što vjeruje da ima još dosta prostora.

Okupljene je pozdravio i izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Stevo Culej, izaslanik ministra obrane general bojnik Željko Živanović, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Dujić te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Jarmina i općinski načelnik Goran Ileković.

Program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Jarmine počeo je pucanjem iz kubura članova Kuburaške udruge “Gromovi Zagorja i Gromovi Slavonije“ te je nakon pozdravnih govora nastavljeno svečanim mimohodom do spomen-obilježja podignutog jarminačkim žrtvama Domovinskoga rata, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće te je nakon toga u župnoj crkvi služena sveta misa, dok je druženje nastavljeno uz sportska nadmetanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba