U organizaciji udruge HVIDR-a Krapina

Održani šesti sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja KZŽ

Objavljeno: 03.07.2023. zagorjeinternational

Kod Područne škole u Donjoj Šemnici, u subotu, 1. srpnja održani su šesti sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko – zagorske županije u organizaciji udruge HVIDR-a Krapina.

Događaju su prisustvovali članovi udruga HVIDR-e Zabok i Zlatar, članovi udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Bedekovčina, veterani 1. gardijske brigade Tigrovi KZŽ, veterani 2. gardijske brigade Gromovi KZŽ, veterani 7. gardijske brigade Pume, veterani 103. Zagorske brigade, članovi udruge hrvatskih branitelja Desinić, članovi udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ i članovi udruge vojne policije KZŽ.

Predsjednik udruge HVIDR-a Krapina Gabrijel Kosalec izrazio je veliko zadovoljstvo organizacijom ovogodišnjih sportskih susreta.

– Natječemo se u šest disciplina- belotu, pikadu, visećoj kuglani, stolnom nogometu, stolnom tenisu i šahu. Odazvalo se 12 udruga iz naše županije s preko 100 natjecatelja. Ciljevi sportskih susreta su druženje, da danas zaboravimo na svoje zdravstvene, psihičke i sve druge probleme koje imamo. Bitno je da se podružimo i ponovo susretnemo – rekao je predsjednik udruge HVIDR-a Krapina.

Događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula da Krapinsko – zagorska županija nastoji dati podršku ovakvim manifestacijama.

– Županija je istinski prijatelj naših branitelja i njihovih obitelji. Kroz javne pozive i natječaje koji su namijenjeni braniteljima nastojimo podržavati njihov rad. Sportske igre branitelja izuzetno su važne kako bi se branitelji zajedno sa svojim obiteljima zajednički družili, igrali i što češće sastajali te je važno da smo i mi prisutni. Na taj način jedni druge hrabrimo i osnažujemo za sve one izazove što svakodnevni život stavlja pred nas – rekla je zamjenica Petek.

Događanju su prisustvovali i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Mladen Gregurović te saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba