Sporazum potpisale gradonačelnica Cividini i ravnateljica ŽUC-a Hamer

ČAKOVEC: Gradit će se pješačko-biciklistička staza od Žiškovca do Vratišinca

Objavljeno: 02.07.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđica Hamer potpisale su Sporazum o poslovnoj suradnji na osnovu kojeg će se izgraditi pješačko – biciklistička staza od Žiškovca do Vratišnica, a sve s ciljem povećanja sigurnosti odvijanja prometa na toj izuzetno prometnoj cesti, ali i izgradnje novih kilometara biciklističkih staza po Međimurju. 

Ukupna dužina buduće pješačko – biciklističke staze je gotovo tri kilometra. Između naselja izgradit će se biciklistička traka, a unutar Žiškovca i Vratišinca pješačko – biciklistička staza. 

Temeljem potpisanog Sporazuma, izradu projektne dokumentacije te ishođenje potrebnih dozvola preuzela je Županijska uprava za ceste, kao i vođenje investicije te izvođenje radova na dijelu koji ne prolazi administrativnim područjem grada Čakovca. Osim financiranja svog dijela buduće staze, Grad će imenovati stručnu osobu koja će sudjelovati u koordinaciji aktivnosti i osigurati imovinsko – pravne odnose na dijelu dionice u nadležnosti Grada.

Kako je prilikom potpisivanja Sporazuma rekla čakovečka gradonačelnica, izgradnjom pješačko – biciklističke staze u Žiškovcu, podići će se i komunalni standard u mjestu. 

– Nastojimo obnavljati i graditi komunalnu infrastrukturu na cijelom gradskom području, posebno u onim dijelovima koji su prethodnih godina bili zanemarivani. Drago mi je da je ova investicija plod suradnje Grada i Županijske uprave za ceste, jer, uostalom, stazu će koristiti svi stanovnici ovog dijela Međimurja. Samo suradnjom svih institucija, bez obzira na nadležnosti, možemo kao društvo napredovati i razvijati se – istaknula je gradonačelnica Cividini.

Kako je napomenuto, nova će staza prolaziti dijelom Žiškovca u kojem se nalazi i Područna škola. Krajnji rok za izradu projektne dokumentacije, uključujući sve potrebne dijelove projekata, elaborate i predradnje do predaje Glavnog projekta za izdavanje Građevinske dozvole je 180 dana od potpisa ugovora. Procijenjena vrijednost izrade projektne dokumentacije je oko 20.000 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba