Trkačice, trkači i entuzijasti, požurite - prijave traju do sutra

TRAKOŠĆAN: Atraktivna 9. utrka za mač Grofa Draskovicha na rasporedu je ove nedjelje

Objavljeno: 28.06.2023. zagorjeinternational

Jedna od najljepših kontinentalnih utrka, ‘9. utrka za mač Grofa Draskovicha’, na rasporedu je ove nedjelje sa startom u 10 sati. Prijave za, kako joj se često tepa, utrku s pričom i dušom, traju još samo kratko, odnosno do sutra, 29. lipnja.  

Sama utrka trčat će se jedan ili dva kruga oko isušenog jezera, odnosno pet kilometara kao utrka građana i glavna utrka na 10 kilometara, a po ulasku u cilj ove jedinstvene utrke kod dvorca Trakošćan čekat će vas prekrasna finišerska medalja koju će uručiti dame u krinolinama. 

Startni paket za natjecatelje uključuje elektronsko mjerenje vremena, sportsku dri-fit majicu, jedinstvenu finišersku medalju, a za one koji su uplatili startnine do 26. lipnja, i personalizirani startni broj. Uz to natjecatelji imaju na raspolaganju besplatno korištenje šetnice oko jezera, obrok i piće nakon utrke, dežurnog liječnika te tri okrepne stanice na 2,5, pet i 7,5 kilometara. Vatrogasna cisterna će omogućiti tuširanje i pitku vodu.

Što se tiče samog ulaska u cilj, kao i uvijek do sada, bit će na samom ulazu u dvorac odmah iza podiznog mosta.

– I ove godine ćemo se potruditi da uz još više vitezova, grofica, plemićke mladeži i krinolina pokušamo dočarati duh prošlog vremena – poručuju iz AK Varaždin, organizatora utrke.

Također, i ove godine nastavlja se s dječjim utrkama, dan ranije u subotu te se za nju možete prijaviti OVDJE. Upravo dječja utrka čini ovu manifestaciju idealnom za aktivan obiteljski vikend sa svojim najdražima. Najbrža tri klinca i klinceze po svakoj dječjoj utrci dobit će “mini” drveni mač koji vizualno podsjeća na pravi grofovski mač u koji se inače graviraju imena pobjednika na 10 kilometra.

Za utrku od pet kilometara se možete prijaviti OVDJE, a za 10 kilometara OVDJE.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba