˝Jednog dana nas neće više biti i možda će jedino ljubav ostati zauvijek zapisana negdje u nebeskom plavetnilu i beskrajnom svemiru˝

Barbara i Rajko Suhodolčan pjevaju na ovogodišnjem Splitskom festivalu

Objavljeno: 28.06.2023. zagorjeinternational

Barbara Suhodolčan Vrbički i njen otac Rajko Suhodolčan vjerojatno su prvi Zagorci koji će nastupati na jednom od najvećih i najuglednijih glazbenih događaja u Hrvatskoj. Splitski festival kroz svoje 63 godine održavanja bio je ključan za pokretanje karijera nekih od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. Barbara i Rajko svoje karijere imaju, ali je sigurno velika čast nastupiti u Splitu gdje će se predstaviti s pjesmom Zauvijek na završnoj natjecateljskoj večeri novih skladbi u nedjelju, 2. srpnja. Portal NiZagorjemalo objavio je intervju s Rajkom Suhodolčanom kojeg možete pročitati u nastavku.

– Barbara me je dugo molila da napišem neku pjesmu za nju. Teško je meni pisati za operne glasove, ali sam je napisao prije tri godine, u vrijeme pandemije. Nismo znali što bismo s tom pjesmom jer nije komercijalna. Odlučili smo se prijaviti na ‘morski’ festival. Kad su nas nazvali i obavijestili nas da smo prošli na natječaju za Splitski festival, jako smo se iznenadili – rekao je Suhodolčan i dodao kako je pjesma inspirirana dobom pandemije kada je i nastala, prolaznošću života, shvaćanju koliko smo mali pod zvijezdama i u poimanju ljubavi kao jedne velike životne privilegije koju čovjek ima u odnosu na svijet oko sebe.

– Jednog dana nas neće više biti i možda će jedino ljubav ostati zauvijek zapisana negdje u nebeskom plavetnilu i beskrajnom svemiru – kaže Suhodolčan.

Za natjecateljsku pjesmu Zauvijek, s kojom će zatvoriti ovogodišnji Splitski festival, snimili su i spot u Dvorcu Miljana u Zagorskim Selima. U Splitu će na završnoj večeri nastupati 22 izvođača, Jurica Pađen i Aerodrom, grupa Bravo, Leona Gradinski, Boris Rogoznica, grupa Stijene, Marko Škugor, Maja Milinković, Zdravko Škender, Salto Guru, Đorđi Peruzović, Ibrica Jusić, Ivica Šerić, Stefany Žužić, Trio Gušt, Siniša Vuco, klapa Kaše, Ane Paška, Mario Huljev, klapa Iskon, Nenad Vetma, Brigita Vuco te Barbara i Rajko Suhodolčan.

– Kakav je osjećaj? Iskustva imamo, ali i tremu pred splitskom publikom s obzirom da nismo s juga. Jako me zanima kako će nas prihvatiti, kako će pjesma odjeknuti. Ili će samo ‘proći’ ili će ipak ostaviti utisak. U svakom slučaju, jedva čekamo nastupiti – Rajko i Barbara se raduju odlasku u Split.

Prijenos završne natjecateljske večeri Splitskog festivala moći će se pratiti na Prvom programu HTV-a u 21:10. Snimka proglašenja pobjednika bit će prikazana u noći na ponedjeljak, 3. srpnja na Prvom u 1:15, piše NiZagorjemalo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba