Krapinsko - zagorska županija dodijelila je ugovore korisnicima

Čak 335 tisuća eura za 172 projekta u kulturi

Objavljeno: 27.06.2023. zagorjeinternational

U gradskoj vijećnici u Pregradi održana je dodjela ugovora korisnicima za financiranje programa i projekata kojima se ostvaruju javne potrebe u kulturi u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Krapinsko – zagorska županija ove je godine provela dva javna poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi i to u području djelatnosti zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom te u području kulturne djelatnosti, kulturno-umjetničkog stvaralaštva i transverzalnih područja. Ukupno je dodijeljeno 335.488,14 eura za provedbu 172 projekta i programa, odnosno u području kulturne baštine radi se o 22 projekta koja su odabrana za financijsku podršku, u području kulturnih djelatnosti odabrana su 53 projekta, u području kulturno-umjetničkog stvaralaštva riječ je o 64 projekta dok su u transverzalnim područjima podršku dobila 33 projekta.

Župan Željko Kolar zahvalio je svim dobitnicima županijskih potpora na tome što se vrijedno i ustrajno bave provedbom programa i projekata s područja kulture te je istaknuo kako je kultura izrazito bitna za turističku i gospodarsku ponudu Krapinsko-zagorske županije.

-Često su projekti koji su vezani za komunalnu infrastrukturu gurnuti u prvi plan. Međutim, bez kulture, manifestacija, izdavaštva, zborova i folklora nema kvalitete života na području na kojem živimo. Nema tko okupljati mlade ljude, čuvati baštinu te preuzeti i prenijeti na nove generacije sve ono što smo naslijedili od baka i djedova – rekao je župan Kolar te dodao da ovaj novac koji je osiguran za financiranje programa u kulturi nije novac koji se ulaže samo danas, već je to novac koji se ulaže u budućnost. Župan je također zahvalio i Kulturnom vijeću Krapinsko – zagorske županije koje je imalo opsežan posao ocijeniti ovako velik broj projekata te dodao kako će Županija nastaviti s kontinuiranom podrškom projekata i programa u području kulture i u narednim godinama.

Na svečanosti su uručeni ugovori za sedamdesetak programa i projekata koji su dobili potporu u iznosu od 1500 eura i više, a ugovore su podijelili župan Kolar i zamjenica župana Jasna Petek, koji su ujedno poželjeli svima puno uspjeha u provođenju programa i projekata.

U ime domaćina, Grada Pregrade, okupljene je pozdravila potpredsjednica Gradskog vijeća Davorka Filipčić, a obratio se i predsjednik Kulturnog vijeća Krapinsko – zagorske županije Davor Špoljar, koje je ocjenjivalo prijave. U ime korisnika potpora zahvalili su predsjednik PP Kostelska pištola Keglevićeva straža Kostel Milan Flegar, ravnateljica Muzeja Radboa Ivana Hazulin Pospiš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok Branko Piljek i dopredsjednik Družbe vitezova zlatnog kaleža Matija Djanješić.

Za glazbeni ugođaj događanja zadužen je bio Vokalni sastav KUD-a Pregrada Strune.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba