PETROVSKO: Druga faza projekta 'Zaželi za Petrovsko' premašuje 65 tisuća eura

˝Vi našim korisnicima nudite toplu riječ i osjećaj da o njima netko brine, a to je i poanta projekta˝

Objavljeno: 27.06.2023. zagorjeinternational

Projekt ‘Zaželi za Petrovsko’ ušao je u svoju drugu fazu u kojoj će biti omogućeno zaposlenje 10 žena, pripadnica ranjivih skupina s područja općine Petrovsko i Krapinsko – zagorske županije koje će posljedično povećati kvalitetu života 60 krajnjih korisnika. Povodom toga, danas je u Petrovskom održana konferencija na kojoj je predstavljen rezime prve faze, pregled utroška od 65.618,15 tijekom projekta, a najavljen je i nastavak…

Kraće trajanje

– Druga faza uspješne provedbe projekta ‘Zaželi’ u općini Petrovsko traje nešto kraće. Planirano je žene zaposliti na kraći rok od šest mjeseci pa je samim time vrijednost projekta, u odnosu na prvu fazu nešto manja tj. 65 tisuća eura. U ovoj fazi se financirao rad djelatnica te je zaposlen voditelj projekta. Uz to, nabavlja se promotivni materijal, održavaju se edukativne radionice i predstavljanje projekta. Treba posebno istaknuti, kako u prvoj tako i u ovoj fazi da je do same realizacije projekta došlo isključivo zbog izvrsne suradnje Udruge Kaj i Općine Petrovsko te naših partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalni rad koji su nam i kroz samu izradu projektne prijave bili velika podrška. Također, uz to što su nam dali sve potrebne informacije, izlazili su u susret pri pronalasku žena i krajnjih korisnika – kazao je konzultant na projektu Ante Lovrić i dodao kako se veseli daljnjoj suradnji u sljedećoj fazi koja će zaposliti žene na razdoblje od tri godine. Potrebno je istaknuti kako će se u toj fazi otvoriti i mogućnost zapošljavanje muškaraca.

– Do sada smo zaposlili pet žena od planiranih 10, nadamo se da ćemo uspjeti popuniti i preostala mjesta. Svaki mjesec jedna žena mora održavati njegu i brigu za šest krajnjih korisnika, a to je do sada svaka od njih uspješno obavila. Korisnici su izuzetno zadovoljniji i mogu pohvaliti sve zaposlenice koje dobivaju puno riječi hvale. Nadamo se da će se taj projekt doista obnoviti i da će ga udruge, Općina i partneri nastaviti sprovoditi i nakon što on završi – poručio je voditelj projekta Ivan Šanjug.

Socijalni sustav u RH je trenutno u reformi, a centri za socijalnu skrb kao takvi više ne postoje, no prema riječima Dunje Horvat iz HZZ-ovog područnog ureda Krapina, za korisnike HZZ-a u ostvarivanju prava i svih usluga ništa nije promijenilo

Reforma

– Drago nam je vidjeti kako projekt ide dalje te se veselimo daljnjoj suradnji. Ovo nam je super primjer suradnje žena koje se zapošljavaju i korisnika kojima su usluge uvijek potrebne jer je riječ o ranjivim skupinama, starijima i nemoćnima, osobama koje su narušena zdravlja. Možemo konkretno vidjeti koliko im to znači – rekla je Horvat koja je najavila kako će i dalje podržavati takve i slične projekte, ali i da se na pomoć ureda HZZ-a i dalje može računati.

Same brojke ne mogu dočarati značenje jednog takvog projekta, već je najbolji pokazatelj zadovoljan korisnik, svjestan je toga ispred, HZZ-a Goran Vukmanić.

– Sada smo već drugi puta ovdje i nadam se da ćemo biti opet, u četvrtoj fazi. Mogu govoriti o brojkama, na području naše županije zaposleno je na desetke žena koje brinu o nekoliko tisuća korisnika, utrošeno je preko sedam milijuna eura na području cijele županije. No, to su samo brojke, ono što je daleko bitnije da vi, žene, koje ste uključene u taj projekt, našim korisnicima nudite toplu riječ, osjećaj da se netko o njima brine, a to je poanta projekta – zaključio je Vukmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba