Sutrašnje popodne provedite na edukativnoj radionici u Zaboku

Naučite kako djelovati u kriznim i hitnim stanjima

Objavljeno: 26.06.2023. zagorjeinternational


U sklopu projekta “SOS za građane“, Gradskog društva Crvenog križa Zabok sutra će se, od 17 do 19 sati u prostorijama GDCK Zabok, Ulica M. Gupca 53/I, Zabok edukativna radionica “SOS za mentalno zdravlje“, a vodit će je Gordana Kamenečki.

Nositelj projekta je GDCK Zabok, kojeg provodi uz sufinanciranje Krapinsko – zagorske županije i uz partnera na projektu Udrugu dragovoljaca i veterana domovinskog rata KZŽ, a projekt se provodi od 01. lipnja do 30. studenog ove godine.

Ciljevi projekta

Opći ciljevi projekta su poboljšanje pripreme građana za djelovanje u kriznim i hitnim stanjima kao što su stanja naglo nastupajućih bolesti i/ili povreda, kako bi se spriječile zdravstvene posljedice za građane ili sama smrt građana, te pružila prva pomoć ozlijeđenoj osobi do dolaska liječnika; podizanje svijesti građana o važnosti i odgovornosti za očuvanje vlastitog mentalnog i fizičkog zdravlja kroz edukacije uz psihologa i radionice kreativnog izražavanja; promicanje zdravlja kao proces osposobljavanja građana za kontrolu i unapređenje vlastitog zdravlja

Specifični ciljevi projekta su educiranje građana o osnovnim postupcima održavanja života, građanska i susjedska pomoć naglo oboljeloj osobi; jačanje svijesti o očuvanju vlastitog mentalnog i fizičkog zdravlja; briga za populaciju branitelja Domovinskog rata, pripadnika ostalih ranjivih skupina i građana organizacijom niza aktivnosti; tečajevi obnove znanja iz osnovnih postupaka održavanja života; edukativne radionice uz psihologa, kreativne radionice.

Projektne aktivnosti

Aktivnosti koje projekt obuhvaća sastoje se od pet tečajeva obnove znanja iz osnovnih postupaka održavanja života (po jedan tečaj u svakoj od 5 jedinica lokalne samouprave); dvije edukativne radionice usmjerene unapređenju i zaštiti zdravlja, prevenciji bolesti i podizanju zdravstvene kulture. Teme tih radionica su “SOS za mentalno zdravlje“ i “PUŠENJU – NE“.

Osim toga provest će se i šest kreativnih radionica namijenjenih osobama s teškoćama u razvoju i članovima njihovih obitelji, osobama s invaliditetom, braniteljima  i ostalim građanima te dvije radionice realističnog prikaza ozljeda za građane, djecu i osobe s teškoćama u razvoju.

Nositelji projektnih aktivnosti su zaposlenici GDCK Zabok, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, angažirani vanjski stručnjaci i volonteri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba