Varaždinac Krešimir Čop nagrađen za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini

˝Nemoguće bi bilo dobiti takvu nagradu bez podrške Varaždinske županije i župana Stričaka˝

Objavljeno: 23.06.2023. zagorjeinternational

Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije dobio je uglednu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora, Povelju s likom Milana Neralića za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

Na toj iznimnoj i zasluženoj nagradi čestitali su mu varaždinski župan Anđelko Stričak i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.Župan je tom prilikom istaknuo kako je ovo priznanje potvrda izuzetno dobrog rada i sportskog entuzijazma Krešimira Čopa.

– Smatram da gospodin Čop jako dobro vodi Savez športova Varaždinske županije, a kao što je vidljivo njegov rad prepoznala je i struka, odnosno krovna organizacija sporta u našoj državi, a to je Hrvatski olimpijski odbor. Veseli me i daljnja suradnja sa Savezom sportova jer su u svega dvije godine napravili iskorak u izgradnji i opremanju sportske infrastrukture, ali i u radu s mlađim kategorijama i djecom te u financiranju sportskih klubova i udruga. Mislim da je sport od iznimne važnosti za razvoj svake mlade osobe stoga nastavljamo tim smjerom, a kada govorimo o daljnjem financiranju nastojati ćemo izdvojiti i dodatna sredstva prema financijskim mogućnostima – rekao je  Stričak.

Zahvalivši se na prijemu i čestitkama, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop rekao je kako mu je čast što je dobitnik Nagrade “Milan Neralić“, nagrade koja se daje za iznimna dostignuća i razvoj sporta na lokalnoj razini.

– Nemoguće bi bilo dobiti takvu nagradu bez podrške Varaždinske županije i župana Stričaka jer želim ovom prilikom istaknuti kako smo prije osam godina od Županije dobivali 15 tisuća eura, prije četiri godine 45 tisuća eura, a danas dobivamo 225 tisuća eura, od čega je skoro 80 posto namijenjeno za mlađe uzrasne kategorije. To je samo potvrda kako Varaždinska županija i župan zaista vode brigu o razvoju sporta na ovim prostorima – zaključio je Čop.

Inače, Nagradu Milan Neralić Hrvatski je olimpijski odbor utemeljio 2019. godine, a dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba