Kvalitetna skrb za najmanje, manje opterećenje za roditelje

VESELO U JESENJU: Ovako je bilo na Danima otvorenih vrata tamošnjeg vrtića

Objavljeno: 22.06.2023. zagorjeinternational

U bogato pripremljenom programu povodom obilježavanja Dana Općine Jesenje, ovotjedni program započeo je u srijedu Danom otvorenih vrata Dječjeg vrtića Jesenje. Radi se o novootvorenom vrtiću u općini koji je s radom započeo 2. svibnja.

Dan otvorenih vrata započeo je kratkom kazališnom predstavom ‘Mace papučarice’ koje su izvele odgajateljice, dok su djeca pokazala što su novoga naučili u ovih mjesec i pol dana koliko je otvoren vrtić. Nakon predstava krenulo je razgledavanje vrtića te radionice za djecu. Ujedno su za sve posjetitelje pripremljene i razne delicije od strane vrtičke kuharice.

– Važno je za istaknuti da u ovako kratkom periodu ovaj vrtić iskazuje veliki potencijal. To ne bi bilo moguće bez tako dobrog tima, od tehničkog osoblja do odgajateljica. Vrlo su povezani i dobro surađuju, a rezultat toga svega je da u mjesec i pol imamo velike rezultate – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Jesenje Jelena Crnek.

Načelnik Općine Jesenje, Dario Cvrtila, istaknuo je kako je cilj Dana otvorenih vrata bio da posjetitelji vide kako izgleda vrtić, te da se upoznaju da prostorom, ali i djelatnicima.

– Mi smo sretni da smo napokon otvorili naš Dječji vrtić u koji stane 52 djece. Ovo je jedna lijepa demografska mjera kojom ćemo omogućiti mladim obiteljima, u kojima roditelji rade, jednu kvalitetnu skrb za djecu dok su oni na poslu – rekao je načelnik.

Svoje zadovoljstvo otvorenjem vrtića istaknuli su i brojni roditelji, a među njima i Darija Kulfa iz Donjeg Jesenja, majka četverogodišnjeg Borne koji pohađa vrtić. – Ovaj vrtić nam jako puno znači s obzirom na to da na posao, i suprug i ja, putujemo jako daleko. Osim toga, vrtić je značajan i za naše Jesenje jer se nadamo da će se na taj način i mlade obitelji odlučiti na ostanak, i na kraju krajeva, i neke obitelji odlučiti na proširenje – rekla je Darija.

Novim vrtićem zadovoljni su i Natalija i Darko Herceg, roditelji Jane i Janka, koji su istaknuli kako je vrtić od velike pomoći, pogotovo obiteljima u kojima oba roditelja rade – Mi smo imali tu sreću da smo imali i pomoć „baka servisa”, ali otvorenje vrtića je nešto potpuno drugo. Ipak je drugačije kada nam se djeca mogu igrati sa svojim vršnjacima i kada su među svojim prijateljima – rekla je Natalija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba