Šokantan slučaj danas stiže iz jednog međimurskog, romskog naselja

Maloljetnik seksualno zlostavljao mačku dok su je druga djeca držala

Objavljeno: 22.06.2023. zagorjeinternational

Šokantan slučaj danas stiže iz jednog međimurskog, romskog naselja. Naime, jedan je maloljetnik zlostavljao mačku, drugi je snimao, treći su svemu svjedočili. Video se proširio školskim hodnicima, stigao do učiteljice, a onda i do udruge ZEU Prijatelji životinja i prirode koje je dodatno šokirao smijeh okupljene djece koje je zabavljalo mučenje životinje.

– Jedan maloljetnik seksualno je zlostavljao mačku, jedan je snimao, drugi su držali mačku, a neki su samo gledali. Video je objavljen, gledala su ga djeca u školi pa je sve došlo i do učiteljice, a onda i do nas – rekla je za Večernji Aleksandra Hampamer iz udruge ZEU Prijatelji životinja i prirode. Video je spremljen kao dokaz, a zlostavljanje je prijavljeno policiji, DORH-u i Centru za socijalnu skrb.

– Sve se dogodilo dok su odrasli sjedili ispred televizora i gledali nogomet. Policija je isti dan po prijavi bila u selu, kažu da je maloljetnik koji je seksualno napastovao mačku priveden, a da drugog još traže. Ne znamo što je bilo s mačkom, no djeca koja su sve gledala u školi su rekla da su počinitelji mačku na kraju ubili. Pitanje je i koliko je to sve dugo trajalo, koliko pokušaja dok sve nisu snimili. Doznajemo i da je jedan od glavnih aktera ovog zlostavljanja već pod nadzorom Centra za socijalnu skrb – objašnjava predsjednica Udruge Sklonište dobrote i veterinarka koja radi u ambulanti u kojoj su zlostavljane životinje svakodnevni pacijenti Barbara Jagec, a što je do sada utvrđeno i poduzeto?

– U petak 16. lipnja u popodnevnim satima zaprimljen je dopis općinskog državnog odvjetništva o zlostavljanju mačića u jednom naselju. Istog dana u večernjim satima zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Ubijanje ili mučenje životinja” iz članka 205. stavak 1. kaznenog zakona uhićen je mlađi maloljetnik. O provedenom kriminalističkom istraživanju obaviješteno je Općinsko državno odvjetništvu za mladež, dok se kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta ostalih sudionika događaja nastavlja – informacije su koje su dali iz PU međimurske.

– Vezano uz događaj koji navodite u upitu, a zbog propisane tajnosti postupka u ovoj fazi i zbog dobi sudionika, državno odvjetništvo neće davati informacije o predmetu – odgovorio je Večernjem zamjenik županijske državne odvjetnice i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

– Uzimajući u obzir činjenicu da u e-mailu navodite podatke o malodobnim osobama, a u smislu zaštite prava i interesa malodobnih osoba, odnosno zaštite njihovih osobnih podataka, ovaj Područni ured nije u mogućnosti odgovoriti na traženo – odgovarila je dipl. socijalna radnica i v. d. predstojnika Alenka Bilić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba