Pronađena dva tijela, a za trećim članom posade traje potraga

Srušio se mađarski vojni helikopter kod Drniša – zapeo za zipline?!

Objavljeno: 21.06.2023. zagorjeinternational

Na području Pakova sela u Šibensko kninskoj županiji se srušio vojni helikopter, javlja N1 i dodaje da nije riječ o helikopteru Oružanih snaga RH, već je riječ o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji se u Hrvatskoj nalazi na obuci. Pronađen je helikopter i dva tijela, a traje potraga za trećim članom posade.

Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević potvrdio je za N1 da se vidi dim na protupožarnim kamerama. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, pilot nije uočio žicu od ‘ziplinea‘ te je zapeo za nju. Letjelica je pala i odmah se zapalila.

Inače, MORH je danas objavio i priopćenje da se u sklopu priprema za vojnu vježbu ocjenjivanja borbene spremnosti, “Strong Bastion 2023.” od 20. do 30. lipnja očekuje pojačan promet vojnih vozila u oba smjera od graničnog prijelaza s Mađarskom Letenye-Goričan do vojarne “7. gardijske brigade Puma” u Varaždinu.

Tijekom vježbe planirano je izmještanje prednjega zapovjednog mjesta iz Mađarske u Hrvatsku, s ciljem ocjenjivanja Stožera MND-C tijekom izmještanja prednjeg zapovjednog mjesta. Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi temeljem Odluke Vlade RH o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga RH radi sudjelovanja na zajedničkoj obuci i vježbama u 2023.

Nije stoga poznato je li navedeni helikopter bio dio sustava oružanih snaga koji sudjeluje u navedenoj vježbi ili je dio nekog drugog programa vojne suradnje Mađarske i Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba