Održani izbori i konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine - novi predsjednik Dragan Bogdan

Prioritet je komunalno uređenje naselja

Objavljeno: 20.06.2023. zagorjeinternational

Nakon provedenih izbora za novi saziv Vijeća romske nacionalne manjine Grada Čakovca koji su održani početkom svibnja, u četvrtak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana Konstituirajuća sjednica. Članovi vijeća izabrali su predsjednika i njegovog zamjenika, a sljedeće četiri godine to će biti Dragan Bogdan i Kristijan Tadić. 

Kako je, zahvalivši se vijećnicima na jednoglasnoj podršci, rekao novoizabrani predsjednik Bogdan, pred ovim sazivom Vijeća je mnogo posla. Romi se najprije moraju okrenuti sebi, vidjeti na koji način poboljšati stanje u naselju te jasno artikulirati što žele. Ono što je prioritet, kako je naglasio, je komunalno uređenje naselja.

Gradonačelnica Ljerka Cividini novoizabranom vijeću zaželjela je uspjeh u radu, te pozvala da sve probleme i zahtjeve rješavaju preko izabranog predstavnika. Vrata Gradske uprave uvijek su im otvorena, a sva pitanja mogu se riješiti isključivo suradnjom i zajedničkim radom.

Podsjetimo, od ukupno 746 birača upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 300 birača, odnosno 40,21 posto. Važećih listića bilo je 274, odnosno 91,33 posto, nevažećih pak 8,67 posto, odnosno 26. Kao članovi Vijeća odabrani su Dragan Bogdan, Josip Bajsić, Slađan Ignac, Danijel Ignac, Kristijan Tadić, Goran Ignac, Kristina Bogdan, Josip Ignac, Elvis Kralj, Zoran Oršuš, Milan Oršuš, Dušan Oršoš, Josip Levačić i Terezija Oršuš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba