Majci je suđeno za smrt djevojčice, a i njoj i ocu za emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece

Potvrđena presuda: Majci malene Nikoll 13, a ocu sedam godina zatvora

Objavljeno: 20.06.2023. zagorjeinternational

Majka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške, koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. travnja 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno je osuđena na 13 godina, dok je otac djevojčice osuđen na sedam godina.

Bilo je to u svibnju 2022. godine, a sad je Visoki kazneni sud potvrdio tu presudu, objavio je Telegram.

Podsjetimo, majci Mireli Dedić je suđeno za smrt djevojčice, odnosno da je 31. ožujka 2021. grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede.

I majci i ocu Danijelu Dediću na teret se stavljalo emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. Roditelji imaju ukupno četvero djece.

– Optuženici su proglašeni krivim za sva kaznena djela. Prvooptuženici je stavljeno na teret kazneno djelo povrede prava djeteta, za to kazneno djelo utvrđena je kazna zatvora u trajanju od 12 godina. Za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz 177. stavak 2, dobila je dvije godine i šest mjeseci. Jedinstvena kazna zatvora je 13 godina – rekao je nakon izricanja nepravomoćne presude ispred sudnice Slaven Vidmar, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Drugooptuženi otac proglašen je krivim za dva kaznena djela, ukupna kazna je seda. godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba