PRIORITET DALI BRANITELJIMA: Četvero djece je čekalo vađenje krvi, a onda je došla sestra s popisom...

Otac iz Osijeka: Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje

Objavljeno: 20.06.2023. zagorjeinternational

Roditelji koji su u petak ujutro došli u laboratorij za vađenje krvi u KBC Osijek ostali su neugodno iznenađeni jer, iako su djeca imala termin, morali su čekali da vađenje krvi prvo obave branitelji.  

– Četvero djece je čekalo, mi smo bili peti. Sestra je imala popis branitelja i prvo su oni morali. Njih pet, šest. I tek kad su oni završili, onda su djeca dobila priliku vaditi krv – ispričao je jedan otac te dodao kako im je medicinska sestra objasnila da su branitelji na sistematskom te da će krv djeci izvaditi kasnije, javlja Telegram.

Otac je svjestan kako osječki KBC ima više laboratorija za vađenje krvi, ali mu nije jasno zašto su branitelji naručeni u dječji, i to u isti termin kada i djeca.

– Mislim da nisu krivi ni ta sestra, niti ti branitelji koji su tamo došli, već sustav koji je tako složen da imaju pravo prednosti u svim, pa čak i na dječjim odjelima. Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje – rekao je otac, prenosi 24sata.  

Iz KBC-a Osijek su rekli kako im svaki dan dolazi pet do deset branitelja na sistematski pregled, ali da oni nemaju prednost pred ostalima. Cijeli događaj nisu ni potvrdili, niti demantirali.

– U KBC-u Osijek, kada god je to moguće, dječja populacija bude prioritetno obrađena – odgovorili su Telegramu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba