Sve počinje sutra i to Danom otvorenih vrata dječjeg vrtića

Općina Jesenje pripremila je program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe – evo detalja

Objavljeno: 20.06.2023. zagorjeinternational

Nakon što je proteklog vikenda memorijalnim turnirom ‘Za Lijepoga’, natjecanjem u streljaštvu te košarkaškim turnirom započelo obilježavanje Dana Općine Jesenje, slijedi središnji dio bogatog programa u kojem svi mogu pronaći nešto za sebe.

Ovotjedni program započinje u srijedu i to Danom otvorenih vrata dječjeg vrtića, od 16.30 sati. Program se nastavlja u dječjem duhu pa je tako četvrtak rezerviran za Dječji dan koji počinje u 17 sati na igralištu OŠ Gornje Jesenje.

Središnji dio programa započinje u petak ujutro u 10 sati polaganjem vijenaca kod križa na groblju, nakon čega u 11 sati započinje otvaranje dječjeg vrtića. Najsvečaniji dio programa proslave, svečana sjednica Općinskog vijeća, na redu je u 12 sati u Domu Kulture.

Večer je rezervirana za Ivanjski krijes u Gornjem Jesenju na Kostanjeku u 19.30 sati, a u 21 sat počinje sveta misa u župnoj crkvi sv. Ivana Kristitelja.

U subotu, na sam Dan Općine Jesenje i blagdan svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika župe, program počinje u 11 sati svetom misom u župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja nakon čega, u 12 sati, slijedi domjenak za mještane i goste u Domu kulture.

Nezaobilazni dio središnjeg programa svakako će biti natjecanje u kuhanju kotlovine, koje počinje u 17 sati na igralištu OŠ Gornje Jesenje, a za zabavni dio pobrinuti će se Mažoretkinje 65+ čiji nastup počinje u 17.30 sati.

U subotu će biti veselo kod OŠ Gornje Jesenje jer, osim kotlovine i mažoretkinja, tu će biti i Šumske igre koje počinju u 18 sati, a kao šlag na kraju, pod šatorom u 19 sati počinje zabavni program uz domaći muzički sastav.

Proslavu Dana Općine obogatiti će i Dramska večer u dvorani Doma kulture, koja će se održati u nedjelju u 17 sati.

I načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila pozvao je mještane i posjetitelje da dođu i zajedno proslave dan Općine.

– Vjerujem da će u ovom bogatom programu svi pronaći ponešto za sebe. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog bogatog programa, kao i na odličnoj suradnji sa našim udrugama koje se uvijek vrlo rado uključuju u naše manifestacije – rekao je načelnik Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba