Korisnici oduševljeni

Završava projekt “Zaželi za Zagorje” Društva Crvenog križa KZŽ

Objavljeno: 19.06.2023. zagorjeinternational

Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije 25. listopada 2022. godine započelo je provedbu projekta “Zaželi za Zagorje”, prijavljenog na javni poziv Ministarstva rada i mirovinskoga sustava “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”. 

Projekt se provodi na području osam jedinica lokalne samouprave gdje djeluju Gradska društva Klanjec i Pregrada, te okuplja 14 partnera: Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Krapinsko – zagorsku županiju, gradove Klanjec i Pregradu, općine Hum na Sutli, Desinić, Tuhelj, Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Zagorska Sela, te obvezne partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Hrvatski zavod za socijalni rad – PU Krapina i Hrvatski zavod za socijalni rad – PU Zabok.

Vrijednost projekta iznosi 196.843,01 eura, a dodijeljena bespovratna sredstva u 100-postotnom intenzitetu potpore su iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., odnosno 85 posto sufinancirano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Kroz projekt su zaposlene četiri osobe koje su činile tim zadužen za provedbu projektnih aktivnosti, od toga jedna na puno radno vrijeme. Zaposleno je 30 žena, pripadnica ciljnih skupina, od toga 16 na području Gradskog društva Crvenog križa Pregrada i 14 na području Gradskog društva Crvenog križa Klanjec. Kroz provedbu projekta evidentiran je poveći broj starijih i nemoćnih korisnika koji su se kontinuirano javljali. Broj krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju bio je 196.

Zaposlene žene korisnicima su bile potpora i podrška, dostavljale su im namirnice, pomagale u održavanju čistoće stambenog prostora, kod odijevanja i brige o higijeni, u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.). Korisnicima usluga, odnosno starijim i nemoćnim osobama također se pružala podrška kroz razgovore i druženja ili pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. 

Korisnici oduševljeni dobivenim uslugama

Briga o krajnjim korisnicima dodatna je vrijednost ovog projekta. Tijekom razdoblja od šest mjeseci žene su pružale usluge pomoći i podrške krajnjim korisnicima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Korisnicima je podijeljeno šest mjesečnih paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština što je uz redovnu skrb doprinijelo povećanju razine kvalitete njihovih života. 

U sklopu projekta, 30. siječnja 2023. u pregradskoj Gradskoj vijećnici održana je uvodna konferencija te potpisivanje partnerskog ugovora od strane ovlaštenih osoba partnera na projektu. U Velikoj dvorani Grada Klanjca 12. je lipnja održana završna konferencija. Završnoj konferenciji su, uz nositelja projekta prisustvovali i partneri na projektu.

Ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije Davor Šimunović zahvaljuje se svim partnerima, zaposlenicima, krajnjim korisnicima i ostalim sudionicima na uspješno provedenom projektu.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba